Ana Sayfa Blog

Kastamonu’da Tüfekli Atak: 1 Meyyit, 3 Yaralı

0

Kastamonu‘da yakınlarıyla tartıştığı apartmanda, tüfekle etrafa ateş açan kuşkulu, 1 kişiyi öldürdü, 3 kişiyi yaraladı.

Edinilen bilgiye nazaran, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 243. Sokak’ta, ismi şimdi öğrenilemeyen kuşkulu yakınlarının bulunduğu apartmana gitti.

Burada yakınlarıyla tartışmaya başlayan kuşkulu yanında getirdiği tüfekle, gürültüyü duyarak dairelerinden çıkan Seyfettin H, Doğan A. ve ismi öğrenilemeyen 2 bireye ateş açtı.

Seyfettin H. ve Doğan A, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, başka yaralılar da kentteki özel hastanelerde tedavi altına alındı.

Yaralılardan Seyfettin H, müdahalelere karşın kurtarılamadı.

Polis, olayı gerçekleştirdiği tez edilen kişiyi gözaltına aldı.

Kaynak: AA / Şimdiki

Eyüpsultan’da kıraathanede çıkan yangında 6 katlı bina alev alev yandı

0

Eyüpsultan‘da kıraathanede çıkan yangında 6 katlı bina alev alev yandı

6 katlı binanın giriş katında çıkan yangın yanındaki binayı da sardı

İSTANBUL – Eyüpsultan‘da 6 katlı binanın giriş katında bulunan kıraathanede şimdi bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının büyümesiyle binanın dış cephesi alevler içinde kalırken, yanındaki binanın dış cephesi de ziyan gördü. Vatandaşların endişe içinde kendilerini dışarıya attığı yangın söndürülürken, yangın sonucunda meyyit ve yaralı olmadığı öğrenildi.

Yangın, saat 02.00 sıralarında Eyüpsultan Esentepe Mahallesi Şair Şirzat Sokak’ta bulunan 6 katlı binanın giriş katındaki kıraathanede meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, şimdi bilinmeyen bir nedenle kıraathanede yangın çıktı. Yangın kısa müddette kıraathaneyi sararken alevler 6 katlı binanın dış cephesini kaplayıp büyüdü. Alevler yandaki binanın dış cephesine de sirayet edip ziyan verdi. Vatandaşlar kaygı içinde kendilerini dışarı atarken bir yandan da durumu polis, itfaiye ve sıhhat gruplarına bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye takımları, yangına kısa müddette müdahale ederek söndürdü. Yangında meyyit ve yaralı olmazken kıraathane ve her iki binanın dış cephesi de hasar gördü. Öte yandan kıraathanenin bahçesinde park halinde olan iki motosiklette de hasar meydana geldi.

Ekipler, yangının çıkış nedenine ait çalışma başlattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Spora Birinci Adım Projesiyle 479 Bin Öğrenci Sporla Tanıştı

0

– ‘Spora Birinci Adım’ projesiyle 479 bin öğrenci sporla tanıştı

ANKARA – Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Spora Birinci Adım” projesiyle ilkokul öğrencileri sporla buluşturuluyor. 81 vilayette uygulanan proje çerçevesinde 479 bin öğrencinin 26 branşta spor yapması sağlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Ulusal Eğitim Bakanlığı ile yürüttüğü “Spora Birinci Adım” projesiyle 81 vilayetteki ilkokul öğrencilerinin sporla tanışması sağlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ulusal Eğitim Bakanlığı ortasında 2022 yılında imzalanan “İlkokullarda Spor Kolu Eğitimi Protokolü” çerçevesinde “Spora Birinci Adım” projesi hayata geçirildi.

Proje ile ilkokul öğrencilerine nizamlı fizikî aktivite alışkanlığının kazandırılması, öğrencilerin spor aktivitelerine erişimlerinin sağlanması, spor branşlarıyla tanışması, spor aracılığıyla toplumsal hayata iştiraklerinin artırılması, sporun tabana yayılması ve spor kültürünün oluşturulması amaçlandı. Spora Birinci Adım projesi, 2021-2022 eğitim öğretim yılında, 8 vilayette pilot uygulama olarak başlatıldı.

İlk etapta 84 antrenörün iştirakiyle ilkokul öğrencilerine atletizm, badminton, basketbol, güreş, hentbol, judo, karate, masa tenisi, okçuluk, tekvando, voleybol, yüzme ve tenis branşlarında eğitimler verildi.

2022 – 2023 eğitim öğretim yılında 81 vilayette uygulamaya geçilen projede, spor branş sayısı 26’ya çıkarıldı. 3 bin 303 okulda 3 bin 899 antrenörün iştirakiyle, 347 bin 257 öğrenci sporla buluşturuldu.

2023-2024 eğitim öğretim yılında atletizm, badminton, basketbol, boks, bocce, cimnastik, dart, eskrim, futbol, futsal, floor curling, güreş, halk oyunları, hentbol, judo, karate, kick boks, masa tenisi, muay thai, okçuluk, satranç, tekvando, tenis, voleybol, yüzme ve wushu branşlarında 3 bin 834 okulda, 4 bin 344 antrenörün iştirakiyle 479 bin 466 öğrenciye ulaşıldı.

“Türkiye Yüzyılı’na yakışan proje, Spora Birinci Adım”

“Sporda kazanılan muvaffakiyetleri istikrarlı hale getirmemiz gerekiyor”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Bölgesel parklar, üst geçitler ve başka projeler… “Hendek için yeni projelerimiz hazır”

0

Cumhur İttifakı Sakarya Büyükşehir Belediye Lider Adayı Yusuf Alemdar, Hendek ziyaretinde esnaf ve vatandaşlarla bir ortaya geldi. Programında Hendek Kapalı Pazar yerini ziyaret eden Alemdar, talep ve görüşlere kulak verdi. Akabinde Başpınar Mahallesi esnafıyla bir ortaya gelen Alemdar, iyi ve bol çıkarlar diledi.

Programlarının son durağında ise Hantek seçim irtibat ofisi açılışı ve mahalle buluşmasına katılan Alemdar, güzel olsun dilekleriyle kurdeleyi kesti. Hayli ağır bir iştirakin gerçekleştiği programlara, AK Parti Vilayet Lideri Yunus Tever, MHP Vilayet Lideri Oğuz Alkaş, Hendek Belediye Lideri ve Lider Adayı Turgut Babaoğlu, AK Parti Hendek İlçe Lideri Adem Öz, MHP Hendek İlçe Lideri Burhan Ünlü, AK Parti Hendek Bayan Kolları Lideri Tülay Ekşioğlu ve AK Parti Hendek İlçe Gençlik Kolları Lideri Ömer İbrahimbaş katıldı.

Bölgesel Parklar, Üst Geçitler Ve Başka Projeler… &Quot;Hendek Için Yeni Projelerimiz Hazır&Quot; - İlisuluk Haber

Cumhur İttifakı unsurlu bir dava yürüyüşüdür

Programda konuşan AK Parti Hendek İlçe Lideri Adem Öz, “Programımızın mahallemize ilçemize ve kentimize iyi olmasını temenni ediyorum. Cumhur İttifakı’mız 15 Temmuz sonrası kurulmuş prensipli bir dava yürüyüşüdür. Bizler adeta etle tırnak üzereyiz. Bu ittifaka daima birlikte sahip çıkacağız. Yusuf liderimiz ve Turgut liderimiz ilçemizi 5 yılda çok daha farklı yerlere getirecek. Buna yürekten inanıyoruz” dedi.

MHP Hendek İlçe Lideri Burhan Tanınmış, “Sizler bu meydanları bu kalabalıkla doldurdukça, bizler 31 Mart’ta büyük bir zafer kazanacağımıza daha çok inanıyoruz. Hepinizden Allah razı olsun. İnşallah hem Sakarya hem de Hendek olarak 1 Nisan sabahına çok daha heyecanlı ve coşkulu uyanacağız” diye konuştu.

Bölgesel Parklar, Üst Geçitler Ve Başka Projeler… &Quot;Hendek Için Yeni Projelerimiz Hazır&Quot; - İlisuluk Haber

Talepleri yerine getireceğiz

Hendek Belediye Lideri ve Lider Adayı Babaoğlu, “Sizlerin teveccühü ile belediye lideri oldum. 5 yılda çok işler yaptık. Tabi ki eksiklerimiz vardır. Artık çıraklık periyodu bitti. Birçok eksiğimizi tamamladık. Artık Yusuf Liderimizin dayanağı ve azimli çalışma ile ilçemizi daha hoş yarınlara taşıyacağız. Yeni mahallenin yağmursuyu problemini çözdük. Kilitli parke ve asfalt çalışmaları yaptık. 11 mahallemizde büyük parklar yaptık. Burada da eksiklerimizi tamamlayacağız. En büyük muhtaçlığın Sıhhat Ocağı olduğunu biliyoruz. Bunun için fizibilite çalışmaları yapıyoruz. Burada halı saha talebi oldu bu talebi de karşılayıp en kısa müddette halı alanımızı faaliyete alacağız” biçiminde konuştu.

Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır

MHP Vilayet Lideri Oğuz Alkaş ise, “Sakarya’nın 16 ilçesinde inanmışlık ve dava şuuruyla hareket ediliyor. Öbür hiçbir hesap kitap yapılmıyor. Kimse nefsiyle hareket etmiyor. Cumhurbaşkanımız diyor ki herkes istediği partide siyaset yapabilir ama Cumhur İttifakı treninden inenler bir daha bu trene binemezler. Bizim duruşumuz tarafımız ve adayımız muhakkak. Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır. İnşallah daima bir arada zafere ulaşacağız” sözlerini kullandı.

16 ilçemizin tamamını kazanacağız

AK Parti Vilayet Lideri Yunus Tever, Sakarya’nın 31 Mart’ta rekor kıracağını belirterek, ” Hendek her vakit Cumhur İttifakı’nın yanında oldu. Allah sizden razı olsun. Önümüzde çok kıymetli bir seçim var. Bizim bu seçimde tezimiz şu; büyükşehirde rekor oy alıp Türkiye birincisi olmak ve 16 ilçemizin de tamamını kazanmaktır. Bunun için canla başla çalışacağız. Cumhur İttifakı olarak oyumuzu çok önemli bir formda yükselteceğiz. Cumhurbaşkanımızın dediği üzere bu trenden inen bir daha bu trene binemez. Bizim adayımız Hendek’te bizim Turgut’tur. Bunun üstüne diğer laf yok. Hendekli hemşerilerim Turgut liderimize ve Yusuf liderimize sahip çıkacaktır” diye konuştu.

Çocuklarımızın geleceğine ışık tutmak için planlarımızı tamamladık

Programda konuşan Alemdar, “Bizler yıllardır siyaset yapıyoruz. Turgut liderimizle geçtiğimiz beş yılın tahlilini yaptık. Artık yeni periyot için başı dik olarak karşınızda, kendisine hizmetleri için teşekkür ediyorum. Hayat değişiyor beklentiler gelişiyor. İnşallah biz milletimize hizmetkar olmaya geliyoruz. Âlâ günde de makûs günde de sizinle birlikte olacağız. 672 mahallemize hizmet götürmeyi, çocuklarımızın geleceğine ışık tutmak için planlarımızı tamamladık” dedi.

Her ilçemizi kendi kurallarına nazaran planladık

Başkan Adayı Alemdar, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü, “Projelerimizi tamamladık. Buradabölgesel park yapacağız. Yalnızca halı saha, basketbol alanı, oyun kümesi olan değil, tüm kesitlerin vakit geçirebildiği nefes alabildiği temalı parklar yapacağız. Bu sorunu en kısa müddette Turgut liderimizle bir arada çözeceğiz. E5 yolunun ikiye böldüğü Hendek’te karşıdan karşıya geçmek için katlı geçişler yapacağız. Terminalimizi yenileyeceğiz. İlkokul ve ortaokula giden çocuklarımıza belediye araçlarımızla fiyatsız ulaşım, lise ve üniversite öğrencilerimde yüzde 54 indirim sağlayacağız. Çiftçilerimizin üretimde toprak tahlilinde ilacında tüccara götürünceye kadar yanında olacağız. Her ilçemizi kendi kurallarına nazaran planladık” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, İlkokul Öğrencilerini Sporla Buluşturuyor

0

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Spora Birinci Adım” projesiyle ilkokul öğrencileri sporla buluşturuluyor. 81 vilayette uygulanan proje çerçevesinde 479 bin öğrencinin 26 branşta spor yapması sağlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Ulusal Eğitim Bakanlığı ile yürüttüğü “Spora Birinci Adım” projesiyle 81 vilayetteki ilkokul öğrencilerinin sporla tanışması sağlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ulusal Eğitim Bakanlığı ortasında 2022 yılında imzalanan “İlkokullarda Spor Kolu Eğitimi Protokolü” çerçevesinde “Spora Birinci Adım” projesi hayata geçirildi.

Proje ile ilkokul öğrencilerine tertipli fizikî aktivite alışkanlığının kazandırılması, öğrencilerin spor aktivitelerine erişimlerinin sağlanması, spor branşlarıyla tanışması, spor aracılığıyla toplumsal hayata iştiraklerinin artırılması, sporun tabana yayılması ve spor kültürünün oluşturulması amaçlandı. Spora Birinci Adım projesi, 2021-2022 eğitim öğretim yılında, 8 vilayette pilot uygulama olarak başlatıldı.

İlk etapta 84 antrenörün iştirakiyle ilkokul öğrencilerine atletizm, badminton, basketbol, güreş, hentbol, judo, karate, masa tenisi, okçuluk, tekvando, voleybol, yüzme ve tenis branşlarında eğitimler verildi.

2022 – 2023 eğitim öğretim yılında 81 vilayette uygulamaya geçilen projede, spor branş sayısı 26’ya çıkarıldı. 3 bin 303 okulda 3 bin 899 antrenörün iştirakiyle, 347 bin 257 öğrenci sporla buluşturuldu.

2023-2024 eğitim öğretim yılında atletizm, badminton, basketbol, boks, bocce, cimnastik, dart, eskrim, futbol, futsal, floor curling, güreş, halk oyunları, hentbol, judo, karate, kick boks, masa tenisi, muay thai, okçuluk, satranç, tekvando, tenis, voleybol, yüzme ve wushu branşlarında 3 bin 834 okulda, 4 bin 344 antrenörün iştirakiyle 479 bin 466 öğrenciye ulaşıldı.

“Türkiye Yüzyılı’na yakışan proje, Spora Birinci Adım”

“Sporda kazanılan muvaffakiyetleri istikrarlı hale getirmemiz gerekiyor”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Back-End Developer Meslek Eğitimi Başlıyor!

0

Program, teknoloji ve yazılım dünyasında sürdürülebilir meslek fırsatları yaratma maksadı güderken, sizlere en aktüel ve inovatif eğitim metotlarını sunarak kesimdeki dönüşümün bir kesimi olmanızı sağlıyor. Co-Founder Academy ve Aloha Dijital Akademi’nin iş birliği ile hayata geçirilen Back-End Developer Meslek Eğitimi programı, yazılım dünyasında fark yaratmak isteyen bireylere kapılarını açıyor!

Back-End Developer Eğitimi başlıyor!

Bu eşsiz program, iştirakçilerine 140 saat müddetince SQL Server’da bilgi sorgulama, Windows ve .Net platformlarında uygulama geliştirme, C# programlama lisanı ve obje yönelimli programlama, yazılım geliştirme süreçlerinde SOLID prensipleri ve tasarım desenleri üzere hususlarda derinlemesine bilgi sunmayı vaat ediyor. Ayrıyeten, data tabanı idaresi ve erişimi, Entity Framework kullanımı ve ASP.NET Core API ile çağdaş web servisleri geliştirme üzere alanlarda uygulamalı eğitim fırsatları sağlayacak.

Back-End Developer Meslek Eğitimi Başlıyor! - İlisuluk Haber

Katılımcılar, program sonunda Co-Founder Academy ve Aloha Dijital Akademi onaylı bir sertifika ile mesleksel yeterliliklerini belgeleyecekler. Eğitim içeriği, Microsoft SQL Server sorgulama tekniklerinden, .Net geliştirme platformlarına, C# ve obje yönelimli programlama prensiplerinden, yazılım tasarımı ve mimarisine kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

Hakkı Alkan’dan yeni teşebbüs: Co-Founder.Academy!

20 saatlik SQL Server, 44 saatlik .Net geliştirme, 22 saatlik C# programlama, 18 saatlik SOLID prensipleri, 24 saatlik data erişim teknikleri ve 12 saatlik ASP.NET Core API geliştirme modülleri, bu programın temel taşlarını oluşturuyor.

Eğitim, kesimde tanınmış uzmanlar tarafından verilecek olup, iştirakçilere mentorluk, proje bazlı çalışmalar ve sunumlar üzere pek çok kıymetli tecrübe sunacak. İki aylık bir staj süreci de programın değerli bir modülü olarak yer alıyor, bu sayede öğrenciler aldıkları teorik bilgileri pratikte uygulama bahtı bulacaklar.

Bu program, teknoloji ve yazılım alanındaki en son trendlere ahenk sağlamak, bu alanda meslek yapmayı hedefleyen profesyonellere ve girişimcilere yönelik tasarlandı. 7 Mart 2024 son müracaat tarihine kadar kayıt olun ve yazılım dalında kendinizi bir adım öne taşıyın!

Program hakkında daha fazla bilgi için Co-Founder Academy ve Aloha Dijital Akademi’nin web sitelerini ziyaret edebilirsiniz. Mesleğinizi bu heyecan verici ve dinamik alanda ilerletme fırsatını kaçırmayın artık başvurun!

Siz bu mevzu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda paylaşın!

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Doha’da Mehteran Konseri Büyük İlgi Gördü

0

Katar‘ın başşehri Doha’daki tarihi Suk Vakıf Meydanı’nda mehteran grubunun verdiği konser büyük ilgi gördü.

Türkiye‘nin Doha Büyükelçiliği’nin teşebbüsleri ile düzenlenen aktiflikte Bursa Büyükşehir Belediyesi Mehter Ekibi, konser verdi.

Tarihi Suk Vakıf Meydanı’nda, mehteran grubu eşliğinde ay-yıldızlı bayraklarla oluşturulan korteje vatandaşlar ağır ilgi ile takip etti.

Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Dr. Mustafa Göksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Katar’da Türk kültürüne yönelik ilginin arttığına dikkat çekerek, “Şanlı tarihimizin bir sembolü olan mehter kadromuz Katar’da büyük bir ilgi ile karşılandı. Bu türlü etkinlikler ile varlıklı Türk kültürümüzü Katar’da tanıtmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: AA / Aktüel

Park halindeki araç yanarak kullanılamaz hale geldi

0

Park halindeki araç yanarak kullanılamaz hale geldi

BURSA – Bursa’nın İnegöl ilçesi Hamidiye Mahallesi’nde park halindeki araç yanarak kullanılamaz hale geldi.

Yangın saat 00.30 sıralarında Hamidiye Mahallesi Kurtuluş Sokak’ta meydana geldi. İbrahim Kolay, 11 ABK 805 plakalı arabasını park edip konutuna gitti. Bir mühlet sonra aracın motor kısmından dumanlar çıkmaya başladı. Dumanları fark eden vatandaşlar durumu İnegöl İtfaiyesine bildirdi. O sırada araç alev alev yanmaya başladı. Gruplar alevlere müdahale ederek söndürdüler. Yangın sonucu araç kullanılamaz hale geldi.

Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Park Halindeki Araç Yanarak Kullanılamaz Hale Geldi - İlisuluk Haber

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Afyonspor, Van FK maçı hazırlıklarını sürdürüyor

0

TFF 2. Lig takımlarından Afyonspor hafta sonu karşılaşacağı Van FK maçı hazırlıklarını sürdürüyor.

Mor beyazlı grup ligin 28. haftasında deplasmanda Van FK’ya konuk olacak. Jetler müsabakanın hazırlıklarını Kocatepe Spor Kompleksinde gerçekleştirdiği idman ile sürdürdü. Isınma ve kondisyon hareketleri ile başlayan idman akabinde yapılan düz koşu ve teknik yüklü çalışma ile devam etti. – AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Niğde’de İş Merkezinde Düşen Çocuk Güvenlik Filesinden Kurtuldu

0

Niğde‘de iş merkezindeki güvenlik ağı hayat kurtardı

6. kattan apartman boşluğuna düşen çocuğun filelere takılması güvenlik kamerası tarafından bu türlü kaydedildi

NİĞDE – Niğde’de bir iş merkezinin 6’ncı katından apartman boşluğuna düşen çocuk, güvenlik filesi sayesinde beton tabana düşmekten kurtuldu.

Ailesi ile birlikte Atabek İş Merkezi’nin 6. katında bulunan çocuk, oyun oynarken ailenin bir anlık dalgınlığının akabinde apartman boşluğuna düştü.

İSG yönetmeliği çerçevesinde iş merkezinin her bir katına çekilen güvenlik ağı sayesinde tabana düşmekten kurtulan çocuk, düştüğü fileden iş merkezinin paklık vazifelisi tarafından çıkarıldı.

Çocuğu düştüğü fileden kurtaran misyonlu Vahit Akgül, güvenlik filesi olmasaydı çocuk hayatını kaybedebilirdi, dedi.

Akgül, “Çocuk atlamış aşağıya düşmüş. Ben de paklık yapıyordum, burada paklık görevlisiyim. Annesi çağırdı, babası da geziyordu ortada. Ben de geldim demirin üstünden atladım, çocuğu oradan aldım annesine verdim. Olay 6’ncı katta oldu. File sistemi olmasaydı çocuk hayatını kaybedebilirdi, o yüzden filelerin ne kadar olduğunu söylemek isterim” dedi.

Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen olayın akabinde mesken ve iş yerlerinde uygulanması gereken güvenlik tedbirlerinin hayat kurtarıcı olduğu bir sefer daha gözlemlendi.

A Sınıfı İş Sıhhati ve Güvenliği Uzmanı Mehmet Aksan yaptığı açıklamada uygulanması zarurî olan İSG yönetmeliklerinin hayat kurtarıcı olduğunu söyleyerek, “Bugünkü kazada gördüğümüz üzere ailemizin dikkatsizliğinden ötürü küçük bir çocuğun güvenlik ağına düştüğünü görüyoruz. Buradaki en değerli şeylerden biri 6331 sayılı İş Sıhhati ve Güvenliği Kanunu, 2013 yılında da Yapı İşleri Yönetmeliği ve Bina Eklentileri Yönetmeliği çıkmıştı. Bu yönetmelikte de sahan boşluklarında, merdiven boşluklarında, cephe boşluklarında güvenlik ağlarının olması gerekliliği var. 6331 sayılı kanun, patronlara ve mülk sahiplerine toplu muhafaza tedbirlerinin hepsinin alınması zarurî kılar. Bu tedbirler alındığı takdirde üzücü olaylardan, maddi ve manevi ziyandan korunmuş oluruz” formunda konuştu.

Niğde'De İş Merkezinde Düşen Çocuk Güvenlik Filesinden Kurtuldu - İlisuluk Haber

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa