27 Haftalık Bebek Kuvözden Çıktı

0
51

Hatay‘da 27 haftalıkken 1 kilo olarak dünyaya gelen Bedir bebek, 8 ay boyunca kaldığı kuvözde hayata tutunup sonunda ailesine kavuştu. Evladını 8 ay sonra kucaklayan anne, “Ümidimizi kesmedik, bugün birinci kez kucağımıza aldık” dedi.

Hatay‘ın Arsuz ilçesinde yaşayan depremzede Hacer (37) ve Servet (43) Sapmaz çiftinin ikinci çocukları Bedir, 22 Haziran’da 27 haftalık 5 günlükken Hatay’da dünyaya geldi. Akciğeri gelişmeden dünyaya gelen minik Bedir, Medical Park Seyhan Hastanesi’ne sevk edildi. Önemli akciğer sorunu yaşayan minik Bedir, 5 ay teneffüs aygıtına bağlı kaldı. Bu sırada depremzede ailesi dışarıda, minik Bedir ise kuvözde hayat savaşı verdi. Tabiplerin hayata tutunmasını sıkıntı olarak gördüğü minik Bedir’in annesi Hacer Sapmaz ise evladından ümidini kesmedi.

8 ay boyunca 10 günde bir Hatay’dan evladının yanına gelip onu gören anne ve baba, hekimlerin da dayanağıyla geçtiğimiz gün evlatlarına kavuştu.

“Hiç umut yoktu, çok şükür bugünlere geldik”

İhlas Haber Ajansı’na konuşan anne Hacer Sapmaz, “Tansiyonum vardı ve kanamam başladı. Sezaryen ile doğum yaptım. Bebeğim 27 haftalık 5 günlükken doğdu. 8 ay ağır bakımda kaldı. Bir sürü rahatsızlıkları oldu. Hiç umut yoktu, çok şükür bugünlere geldik. Süreç çok zordu ama hekimlerimiz çok yardımcı oldular. 8 ay sonra yeni kavuştuk. Çok heyecanlıyım, meskene gitmeyi bekliyoruz. Ümidimizi kesmedik, bugün birinci kez bebeğimizi kucağımıza aldık” diye konuştu.

“5 ay teneffüs aygıtından çıkamadı”

Medical Park Seyhan Hastanesi’nde misyonlu Yenidoğan Uzmanı Prof. Dr. Nejat Narlı, Bedir bebeğin dünyaya çok erken gelen bir bebek olduğunun altını çizerek, “7 ayını bile doldurmamıştı. Bize çok ağır teneffüs yetmezliği ile geldi. Bin 100 gramdı, çok düşük doğum tartısı vardı. Anne karnında 40 hafta kalması gereken bebek ne kadar erken doğarsa organları ve sistemleri şimdi daha gelişmediği için eksikliklerini dışarıda gidermek gerekiyor. Fakat bebeğimizde ayrıyeten akciğer sıkıntıları da olduğu için süreç uzun sürdü. 5 ay teneffüs aygıtından çıkamadı. Hayati sorunları vardı, kritik devirlerden geçtik. Erken doğan bebeklerde görülen beyin kanaması, göz sorunları üzere meseleleri olmadan ağızdan beslenebilen, ailesinin bakabileceği bir etaba getirmiş olduk. Bunun memnunluğunu yaşıyoruz” biçiminde konuştu.

“Ölüm ve ömür ortasında savaştık ve kazandık”

Uzm. Dr. Günay Mirzayeva da Bedir bebeğin hastaneye geldiğinde durumunun kritik olduğunu belirterek, “Ümit hiç yok üzereydi. Biz tabip olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştık. Tekraren ağır enfeksiyon geçirdi, çeşitli problemler yaşadı ancak Bedir bebek pes etmedi. Tekraren vefat ve ömür ortasında savaştık ve kazandık. Çok problemler yaşamış bir bebeği şu an oksijen gereksinimi olmadan taburcu etmenin memnunluğunu yaşıyoruz” dedi. – ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Lokal

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz