6. kattan düşen çocuğun hayatını güvenlik filesi kurtardı

0
51

Yürekleri ağza getiren kazanın adresi Niğde oldu. Ailesi ile birlikte Atabek İş Merkezi’nin 6. katında bulunan çocuk, oyun oynarken ailenin bir anlık dalgınlığının akabinde apartman boşluğuna düştü. İş merkezinin her bir katına çekilen güvenlik ağı sayesinde yere düşmekten kurtulan çocuk, düştüğü fileden iş merkezinin paklık vazifelisi tarafından çıkarıldı. Kaza anı ise anbean kayıtlara geçti.

6. Kattan Düşen Çocuğun Hayatını Güvenlik Filesi Kurtardı - İlisuluk Haber

İş sıhhati ve güvenliği önlemleri kapsamında çekilen file sayesinde ölümcül bir kazanın önüne geçildi. Önlemlerin hayati ehemmiyet taşıdığı bir sefer daha gözler önüne serildi.

DEMİRİN ÜSTÜNDEN ATLAYARAK ÇOCUĞU KURTARDI

Çocuğu düştüğü fileden kurtaran misyonlu Vahit Akgül, “Çocuk atlamış aşağıya düşmüş. Ben de paklık yapıyordum, burada paklık görevlisiyim. Annesi çağırdı, babası da geziyordu ortada. Ben de geldim demirin üstünden atladım, çocuğu oradan aldım annesine verdim. Olay 6’ncı katta oldu. File sistemi olmasaydı çocuk hayatını kaybedebilirdi, o yüzden filelerin ne kadar olduğunu söylemek isterim” dedi.

Yaşanan olay, konut ve iş yerlerinde uygulanması gereken güvenlik tedbirlerinin kazaları önleyici rolünü göstermiş oldu.

6. Kattan Düşen Çocuğun Hayatını Güvenlik Filesi Kurtardı - İlisuluk Haber

“ALINAN TEDBİRLERLE ZİYANDAN KORUNMUŞ OLURUZ”

A Sınıfı İş Sıhhati ve Güvenliği Uzmanı Mehmet Aksan yaptığı açıklamada uygulanması zarurî olan İSG yönetmeliklerinin hayat kurtarıcı olduğunu söyleyerek, “Bugünkü kazada gördüğümüz üzere ailemizin dikkatsizliğinden ötürü küçük bir çocuğun güvenlik ağına düştüğünü görüyoruz.

Buradaki en değerli şeylerden biri 6331 sayılı İş Sıhhati ve Güvenliği Kanunu, 2013 yılında da Yapı İşleri Yönetmeliği ve Bina Eklentileri Yönetmeliği çıkmıştı. Bu yönetmelikte de sahan boşluklarında, merdiven boşluklarında, cephe boşluklarında güvenlik ağlarının olması gerekliliği var. 6331 sayılı kanun, patronlara ve mülk sahiplerine toplu muhafaza tedbirlerinin hepsinin alınması mecburî kılar. Bu tedbirler alındığı takdirde üzücü olaylardan, maddi ve manevi ziyandan korunmuş oluruz” formunda konuştu.

6. Kattan Düşen Çocuğun Hayatını Güvenlik Filesi Kurtardı - İlisuluk Haber

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Eymen Dursun – 3.Sayfa

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz