Adnan Oktar, Erzurum’dan Van Başkale Kapalı Cezaevi’ne nakledildi

0
33

Silahlı cürüm örgütü yöneticisi olan Adnan Oktar, Erzurum Dumlu Kapalı Cezaevi’nden Van Başkale Kapalı Cezaevi’ne nakledildi. Adalet Bakanlığı da bahisle ilgili inceleme başlattı.

ERZURUM’DAN VAN’A NAKLEDİLDİ

Silahlı cürüm örgütü yöneticisi olan ve Erzurum Dumlu Kapalı Cezaevi’nde bulunan Adnan Oktar, Van Başkale Kapalı Cezaevi’ne nakledildi. Silahlı hata örgütü yöneticisi olan ve Erzurum Dumlu Kapalı Cezaevi’nde bulunan Adnan Oktar, güvenlik gerekçesiyle Van Başkale Kapalı Cezaevi’ne nakledildi.

Adnan Oktar, Erzurum'Dan Van Başkale Kapalı Cezaevi'Ne Nakledildi - İlisuluk Haber

BAKANLIK İNCELEME BAŞLATTI

Yaklaşık 2 yıl evvel konulduğu Erzurum Dumlu Kapalı Cezaevi’nden alınarak bugün akşam saatlerinde Van Başkale Kapalı Cezaevi’ne gönderilen Adnan Oktar’ın, kaldığı cezaevlerinde çok sayıda genç bayan avukatla görüşme yaptığı tezleri gündeme gelmişti. Adalet Bakanlığının da gelişmelerle alakalı Erzurum’da inceleme başlattığı öğrenildi.

43,5 YILA KADAR MAHPUSU İSTENİYOR

8 bin 658 yıl mahpus cezasına çarptırılan Adnan Oktar’ın cezaevinde örgütsel faaliyetlerine devam ederek avukatlar vasıtasıyla örgütü canlı tutmaya çalıştığı, deşifre olan örgüt üyelerinin yerine yenilerini kazandırmayı amaçladığı argümanıyla örgütün “güncel yapılanması”na ait soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede Oktar’ın 43,5 yıla kadar mahpus cezasına çarptırılması talep edildi.

Adnan Oktar, Erzurum'Dan Van Başkale Kapalı Cezaevi'Ne Nakledildi - İlisuluk Haber

15 GÜNDE 200 AVUKATLA GÖRÜŞME

Hazırlanan iddianamede, kuşkulu Oktar’ın cezaevinde kaldığı devirde bilhassa 15 gün üzere kısa müddette yaklaşık 200 avukat ile görüşerek olağan akışa uygun olmayacak biçimde hukuksal yardım ismi altında görüşmeler gerçekleştirdiği, bu görüşmelerinde örgüte üye kazandırmayı amaçladığı, cezaevine giriş çıkışı yasal hudutlar çerçevesinde özgür olan avukatlık mesleğinden faydalanmak üzere cezaevi dışındaki örgütsel hal ve davranışları yönlendirmeye çalıştığı, bu tespit sonucundaysa kuşkulu hakkında avukat görüşlerinin kısıtlanması yoluna gidildiği kaydedildi. Örgütsel irtibatın sağlanması noktasında örgüt önder ve yöneticileriyle yapılan hayatın olağan akışına karşıt sayıda ve müddette görüşmelerin aslında avukat-müvekkil görüşmeleri motifi altında örgüt başkan ve yöneticilerinin el yazılı talimatlarının cezaevinde bulunmayan örgüt üyelerine iletilmesi ismine örtülü bir örgütsel bağlantı stratejisi olarak uygulandığının belirtildiği iddianamede, el yazılı talimatların ise tek merkezde toplanması ismine kelamda hukuk ünitesi sorumlusu şahsa ulaştırılarak arşivlendiği, böylelikle cezaeviyle dışarısı ortasındaki örgütsel irtibatın örgütün avukat yapılanması üzerinden örtülü görüşmeler yoluyla sağlanmış olduğu kaydedildi.

Adnan Oktar, Erzurum'Dan Van Başkale Kapalı Cezaevi'Ne Nakledildi - İlisuluk Haber

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz