AK Parti Konya Vilayet Lider Yardımcısı: 28 Şubat Darbesi İnsanlık Tarihine Kara Bir Leke Olarak Geçti

0
41

Ak Parti Konya Vilayet Lider Yardımcısı ve İnsan Hakları Lideri Ali Deresoy, 28 Şubat darbesinin insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirterek, “Failleri tarafından ‘Bin yıl sürecek’ yaklaşımı ile savunulan bu karanlık teşebbüsün değil bin, on yıl bile sürememiş olması vesayetçilerin hukuksuzluğunun, kirli hesaplarının net bir göstergesidir” dedi.

Türk demokrasi tarihinde en büyük lekelerden birisi olarak nitelendirilen 28 Şubat darbesinin 27’inci yıldönümünde AK Parti Konya Vilayet Lider Yardımcısı ve İnsan Hakları Lideri Ali Deresoy, basın açıklaması yaptı. Vilayet Lider Yardımcısı Ali Deresoy, “27 yıl evvel silahlı cunta tarafından, kelamda irtica tehdidi ile bütün bir ülkeyi çevrelemeye çalışmak, toplumun çeşitli kısımlarını vesayet ideolojisinin elinde rehin tutmak, insanlık onuruna, akıl ve mantık prensiplerine mecnun gömleği giydirmek üzere gerçekleştirilen 28 Şubat Darbesi insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Failleri tarafından ‘Bin yıl sürecek’ yaklaşımı ile savunulan bu karanlık teşebbüsün değil bin, on yıl bile sürememiş olması vesayetçilerin hukuksuzluğunun, kirli hesaplarının net bir göstergesidir. İslami kimliğe duydukları derin öfkeyi, sistematik ve kanun dışı yırtıcı bir militarist dayatma ile dışa vuran darbeciler aldıkları anti-demokratik MGK kararları ile devrin iktidarına darbe vurmuşlardı” dedi.

“28 Şubat’ta siyasete, demokrasiye ve insan haklarına ‘balans ayarı’ vermeye çalışanlar, aziz milletimiz tarafından kısa müddette balans ayarına uğradılar”

Yaşanan darbe sürecine dikkat çeken Deresoy, “İslami kimliğe sahip olan toplumun büyük bir bölümü türlü yollarla kısıtlandı. Genç kızlar üniversitelere başörtüleri ile giremedi, kılık-kıyafetleri nedeniyle gençler eğitim haklarından mahküm bırakılarak ikna odaları eliyle inançlarından vazgeçmeye zorlandılar. Katsayı adaletsizliğiyle gençlerin istedikleri okulda eğitim almalarının önü kapatıldı. Kamu vazifelileri eşleri başörtülü olduğu için fişlendi. Siyasi görüş ve inancından ötürü insanların; çalışma, eğitim, ibadet, niyet ve söz özgürlükleri üzere temel hakları engellendi. Ülkesi için, milleti için çalışan ve üreten sermaye dahi “yeşil sermeye” ismi altında kategorize edildi, ötekileştirildi. 28 Şubat’ta siyasete, demokrasiye ve insan haklarına ‘balans ayarı’ vermeye çalışanlar, aziz milletimiz tarafından kısa müddette balans ayarına uğradılar. Türkiye’ye kelamda ayar vermeye kalkan, milletimizin elinden geleceğini, haklarını ve huzurunu alan karanlık darbe devirleri, milletimizin 15 Temmuz gecesi verdiği uğraş ile bir daha yaşanmamak üzere tarihe gömüldü. Milletimizden aldığımız güç ve tarihin bize yüklediği sorumluluk ile millet iradesini hâkim kılma, büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa etme çabamıza kararlılıkla devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, Türkiye Yüzyılı yolunda daha emin adımlarla yürüyor, 21 yıldır her kaidede ve şartta darbeler karşısında yanımızda olan milletimize şükranlarımızı sunuyoruz” sözlerini kullandı. – KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Siyaset

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz