AK Parti Milletvekili Mustafa Alkayış: Millet İradesi Her Şeyin Üzerindedir

0
36

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış, 28 Şubat post-modern darbesinin yıldönümünde yaptığı açıklamada, hiçbir kuvvetin millet iradesinin üzerinde olmadığını, halkın sağduyusunun bütün kirli oyunları bozduğunu ve darbelerin her türlüsüne karşı olduklarını kaydetti.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış, 28 Şubat post-modern darbesinin yıldönümünde yaptığı açıklamada, milletimizin istikbalini ve legal hükümetleri maksat alan hiçbir darbenin hedefine ulaşamayacağını, halkın ferasetinin şer odaklarının kirli emellerini bertaraf edeceğini lisana getirdi.

Seçimle gelen hükümetlerin lakin seçimle gidebileceğini ve darbelerin demokrasi ve ulusal irade ruhuyla asla uyuşmadığını belirten Alkayış, “28 Şubat 1997 tarihinde yapılan Ulusal Güvenlik Şurası Toplantısı ile post-modern darbe olarak anılan sürecin yıldönümündeyiz. Siyasi partileri kapatan, siyasi yasaklar getiren, gençlerimizin eğitim-öğretim haklarını ellerinden alan ve Ulusal İradeye müdahale eden 28 Şubat sürecini milletçe çok güzel analiz etmeliyiz. Aziz milletimiz, iktidarı zorla değiştirmeye çalışanlara karşı geçmişte olduğu üzere günümüzde de muazzam bir dirençle gayret ederek, kendi cüret ve ferasetiyle üstün gelmiştir. Darbe ile kısa bir müddetliğine galip geldiklerini sananlar, aslında uzun vadede asıl kaybeden kesittir. Halkımız, her seçimde, darbelerin karşısında olan ve ulusal iradeyi benimseyenleri desteklemiştir. Bin yıl sürecek denen 28 Şubat süreci, on yıl içinde çürümeye başlamış ve bu darbeye kalkışanlar ise halkımızın vicdanında müebbetle yargılanmışlardır. Milletten beslenmeyen bir yapının halka karşın devam etmesi mümkün değildir. Osmanlı İmparatorluğu devrinde başlamış olan seçimler, bugün artık halkımız tarafından benimsenmiş ve demokrasinin gereği olan çok partili sistem ömrümüzün bir modülü haline gelmiştir. Darbelerden ve darbeci zihniyetten arındırılmış Türkiye’yi, Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir halde kalkındırmak ve ulusal iradenin sarsılmaz gücüyle temellendirilmiş vaziyette gelecek kuşaklara emanet etmek için canla başla çalışacağız” dedi. – ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Siyaset

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz