Anadolu Üniversitesi Program İzleme ve Uygunlaştırma Komitesi Birinci Toplantısını Gerçekleştirdi

0
46

Anadolu Üniversitesinin eğitim öğretim süreçlerini izlemek ve düzgünleştirmek gayesiyle oluşturulan Program İzleme ve Uygunlaştırma Kurulunun birinci toplantısı, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’ın iştirakleriyle gerçekleştirildi.

Toplantıda ayrıyeten Kurulun Başkanlığını da yürütecek olan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Demirci, Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Deniz Taşcı, Kalite Koordinatör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Toprak ve Feyza İpekten ile Kalite Komitesi Eğitim Öğretim Takımı Üyeleri ve Akademik Ünite Kalite Koordinatör Yardımcılarının oluşturduğu Program İzleme ve Düzgünleştirme Komitesi Üyeleri katıldı.

“Çalışmalar sürat kazanacak”

Anadolu Üniversitesinin Diploma Eki Etiketi alan birinci Üniversitelerden biri olduğunu hatırlatan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal: “Ancak bu belgeyi almak kâfi değil, sürekliliğinin sağlanması ve şimdiki tutulması da gerekiyor. Yeni yetkinliklerin öğrencilerimize kazandırılması önemli” dedi. Rektör Erdal eğitim-öğretim süreçlerinin güzelleştirilmesi kapsamında Anadolu Üniversitesinin yürütmekte olduğu kalite güvece sistemi faaliyetlerinin; Kalite Komitesi, Kalite Koordinatörlüğü ve Program İzleme ve Güzelleştirme Kurulunun çalışmalarıyla bu yıl sürat kazanacağını ekledi.

“Eğitim ve öğretim süreçleri bütüncül olarak yönetilmeli”

Anadolu Üniversitesi Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Deniz Taşcı ise toplantıda şunları aktardı: “Anadolu Üniversitesinde uzun müddettir yürütülen kalite güzelleştirme çalışmalarında bilhassa iç ve dış paydaşlardan alınan geri bildirimlerde; değişen eğitim anlayışı, yeterliklere dayalı müfredatların hazırlanmasının gerekliliği üzere hususların sıkça karşımıza çıkması, Üniversitemizin eğitim ve öğretim süreçlerini bütüncül olarak direktörün gerekliliğini bir defa daha vurgulandı. Eğitim öğretim sürecine yönelik sistemimizi geliştirmek gayesiyle programlarımızı izlememiz ve izlem sonuçlarına nazaran düzgünleştirme yapmamızın gerekliliği, Program İzleme ve Uygunlaştırma Kurulunun oluşturulması gereksinimini gündeme getirdi.”

Komisyon Üyelerinin de kelam alarak katkıda bulundukları toplantının kapanış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Demirci yaptı. Eğitim öğretim sürecinin Üniversitelerin varoluş sebebi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Demirci, tüm süreçlerin sağlıklı işleyebilmesi için programların gözden geçirilmesinin bu sebeple gerekli olduğunu tabir etti. – ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Lokal

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz