Atatürk Üniversitesi Yerleşkesinde İsimlendirme Düzenlemesi Yapıldı

0
44

Atatürk Üniversitesi yerleşkesindeki birtakım bölgelerin isimlendirilmesinde kavram karışıklığının önüne geçmek ve adreslendirme süreçlerinin daha kolay hale getirilmesi için önerilen düzenleme, Üniversite Senatosunda oy birliği ile kabul edildi.

Alınan kararlarla Rektörlük Kültür Merkezi Mavi Salonun isminin değişmesi ve üniversite yerleşkesinde bulunan türlü giriş ve yerlere yeni isimler verilmesi kararlaştırıldı.

Buna nazaran Kültür Merkezi Mavi Salonun ismi değişerek, hem Atatürk Üniversitesine yapmış olduğu katkılardan hem de eğitimde fırsat eşitliliği sağlayan uygulamaları hayata geçirmesinden ötürü 1969-1976 yılları ortasında 11. Rektör olarak misyon yapan Prof. Dr. Kemal Bıyıkoğlu’nun ismi verildi.

Diğer taraftan ise kullanım alanı itibariyle ülkemizin en büyük yerleşkelerinden birisine sahip olan ve bu sebeple girişlerde kolaylık sağlanması ile adreslendirme süreçlerinin rahatça yapılabilmesi ismine üniversite ana giriş kapısının isminin “Kartal Kapı”, Stadyum tarafından girişin “Stadyum Kapı”, Teknokent tarafındaki girişin “Kiremitlik Tabya”, Erzurum-Erzincan karayolunun Koyunculuk Ünitesi tarafından yerleşke girişine “Batı Yerleşkesi Girişi” isimleri verildi.

Üniversite yerleşkesinin ana girişinden Tıp Fakültesi Amfilerin olduğu hatta kadar olan bölgenin “Doğu Kampüsü”, Edebiyat, Mimarlık, Hoş Sanatlar, İrtibat, Ziraat, Su Eserleri, Veterinerlik, Eczacılık ve Hukuk Fakültelerinin bulunduğu bölgenin ise “Batı Kampüsü” olarak isimlendirilmesi kararlaştırılırken, Rektörlük binasının art tarafındaki anıtın ismi ise Atatürk ve Gençlik Anıtı olarak tescillendi.

Türkiye’nin en büyük yerleşkeleri ortasında birinci sıralarda yer alan Atatürk Üniversitesi yerleşkesine girişlerde kolaylık sağlanması ve adreslendirme süreçlerinin rahatça yapılabilmesi için Senato kararıyla aşikâr girişlere isimler verildiğini belirten Rektör Çomaklı, yerleşkenin doğu ve batı yerleşkesi diye isimlendirilen bölgelerin isimlerinin ise resmileştiğini söyledi.

Atatürk Üniversitesine büyük hizmetleri olmuş 11. Rektör Prof. Dr. Kemal Bıyıkoğlu’nun Kültür Merkezi Mavi Salona verilmesi kararının kendini ziyadesiyle memnun ettiğini aktaran Rektör Çomaklı, bu isim değişikliğinin en hoş vefa örneklerinden biri olduğuna dikkat çekerek, Atatürk Üniversitesinin kıymetlere ve anılara her vakit hürmet gösteren bir kurum olduğuna dikkat çekti. – ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Mahallî

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz