Batı Şeria’daki en büyük Filistin işletmelerinden olan fabrika alevlere teslim oldu

0
36

İsrail işgali altındaki Batı Şeria’nın El Halil kentinde bulunan bir fabrikada yangın çıktı. Alevlerin fabrikayı sardığı yangın kameralara yansırken El Halil Belediye Lideri acil yardım davetinde bulundu.

Batı Şeria’da bulunan Royal Industrial Trading isimli fabrikada büyük bir yangın çıktı. Mahallî kaynaklar, yangının fabrika deposunda başladığını ve akabinde süratle yakındaki mahallelere yayıldığını söz etti.

PERSONEL VE EKİPMAN EKSİKLİĞİ NEDENİYLE YANGIN SÖNDÜRÜLEMEDİ

El Halil Belediye Lideri, mahallî itfaiye kuvvetlerinin ekipman ve yetenek eksikliği nedeniyle şu ana kadar yangını denetim altına alamadığını söyledi. Ayrıyeten vatandaşlara yangın yerinden uzak durmaları ve araçlarını yangın bölgesine giden yollardan çekmeleri daveti yapıldı.

FABRİKA ETRAFINDAKİ MAHALLELER BOŞALTILDI

Yangınla uğraşa yardımcı olmak için yakındaki Eriha, Beytüllahim ve Kudüs’ten sivil savunma takımları de bölgeye sevk edildi. İtfaiye grupları yangını söndürmek için çabalarken, fabrikanın etrafındaki tüm mahallelerin boşaltıldığı rapor edildi.

ROYAL INDUSTRİAL TRADİNG FABRİKASI

Fabrika El Halil’deki en büyük Filistin işletmesidir. Fabrikada plastik eserlerin yanı sıra boru sistemleri ve küçük konut aletleri de üretilmektedir. El Halil kentinin kuzeyindeki şirket, Filistin iktisadının temel taşı olarak kabul ediliyor ve 1000’e yakın şahsa istihdam sağlıyor.

Batı Şeria'Daki En Büyük Filistin Işletmelerinden Olan Fabrika Alevlere Teslim Oldu - İlisuluk Haber

Kaynak: Haberler.com Haber Merkezi / Dünya

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz