Bursalı Şef Adaylarından Milletlerarası Yemek Müsabakasında 12 Altın Madalya

0
42

Bursa‘da, geleceğin şeflerinin yetiştirildiği Muradiye Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesinde, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencilerinin Antalya’nın Alanya ilçesinde düzenlenen memleketler arası yemek yarışında 12 altın madalya ve kupa kazanmasının gururu yaşanıyor.

Alanya Belediyesi ile Altın Kepçe Turizm ve Aşçılar Derneğince organize edilen 8. Gastronomi Alanya Milletlerarası Yemek Müsabakası’nda iştirakçiler, hazırladıkları orta sıcak, ana yemek ve tatlıları, şef ve heyet üyelerinin beğenisine sundu. Bursalı şef adayları, 12 öğrenciyle katıldıkları yarışta ferdî kategoride 12 altın madalya, grup kategorisinde ise “En Uygun Lise” kısmında birincilik kupası kazandı.

Okul Müdürü Yusuf Ay, AA muhabirine, mezunlarının dalda âlâ yerlerde istihdam edildiklerini belirterek, müsabakada elde ettikleri muvaffakiyetlerin öğrenciler için büyük bir kazanım olduğunu söyledi.

İmkanlar ölçüsünde yurt içi ve yurt dışındaki yarışlara katıldıklarını lisana getiren Ay, “Bu yıl da öğrencilerimiz yemek müsabakalarında üstün muvaffakiyet gösterdiler. Sürece emek veren tüm yönetimci arkadaşlarımıza ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Tabiri caizse tüm madalyaları toplayıp geldiler.” dedi.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Ali Göçmen de öğrencilerin günlerinin, çoğunlukla yemek atölyesinde geçtiğini aktardı.

Yarışmadaki muvaffakiyetlerin akabinde öğrencilerin mutfağa ilgisinin arttığını vurgulayan Göçmen, şöyle devam etti:

“Öğrencilerimiz makarna, ana yemek ve en güzel lise kategorilerinde yarıştı. Her kategoriden altın madalya alarak geri döndük. En Düzgün Lise kısmında da kupa alarak memleketler arası alanda birinci olduk. Ülkeler çapında da müsabakaya iştirakler vardı. Biz 16 öğrenciyle gittik ancak 12 öğrenci yarışa katıldı. Öteki 4 öğrencimizi de gelecek seneye hazırlık olması manasında ortamı görmeleri için götürdük.”

“Bazı sunumlarımızın tanımı istendi”

12’nci sınıf öğrencisi Sümeyye Parıltı Uca, uygulamalı derslerde yemek pişirirken ve sunum hazırlarken ihtimamlı davrandıklarını anlattı.

Küçük yaşlardan beri yemeğe ilgisinin olduğunu kaydeden Uca, boş vakitlerinde ünlü İngiliz şef Marco Pierre White ve örnek aldığı başka şeflerin yemek programlarını takip ettiğini bildirdi.

Yarışmada aldıkları muvaffakiyetten keyifli olduklarını lisana getiren Uca, “Başlangıçta ana yemek ve tatlı tabağı çıkardık. Deniz eserlerinden yiyecekler hazırladık. Sonucunda de altın madalya aldık. Hoş bir muvaffakiyet elde ettik. Yemeklerimiz çok lezzetliydi. Şeflerimiz tarafından çok beğenildi ve birtakım sunumlarımızın tanımı istendi.” tabirlerini kullandı.

Uca, mezun olduktan sonra mutfakta tecrübe kazanmak istediğini, yurt dışında çalıştıktan sonra da kendi restoranını açmayı hedeflediğini kelamlarına ekledi.

11’inci sınıf öğrencisi Asım Yalçın ise mutfak derslerinin dolu dolu geçtiğini belirtti.

Atölyede öğretmenlerinin yönlendirmesiyle o günkü husus neyse ona nazaran yemek hazırladıkları bilgisini veren Yalçın, “Yarışmaya hazırlıklı bir halde gittik. Yarış süreci de hoş geçti. Biraz heyecan vardı olağan lakin yeniden de hoş işler çıkardık. Ben makarna kategorisinde altın madalya aldım. Arkadaşlarımın tamamı altın madalya kazandı. Mezun olduktan sonra bu meslekte yükselebildiğim kadar yükselmek istiyorum. Mesleğimi severek yapıyorum.” diye konuştu.

Kaynak: AA / Şimdiki

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz