Çoban köpeği, annesiz yavruları emzirerek besliyor

0
39

Gümüşhane‘nin Kelkit ilçesinde barınakta bulunan çoban köpeği, 24 annesiz yavruyu kendi yavrularıyla birlikte emzirerek beslenmelerine yardımcı oluyor.

Çalışanların “Garip” ismini verdiği dişi köpek, yaklaşık iki ay evvel 6 yavrusuyla birlikte Kelkit Belediyesine ilişkin Cumhuriyet Mahallesi Örnek Sokak’taki Hayvan Barınağına bırakıldı.

Garip, bir müddettir kendi yavrularının yanı sıra barınağa annesiz getirilen 24 köpek yavrusunu daha emziriyor.

Barınak sorumlusu Fatih Sayman, AA muhabirine, dişi bir köpeğin farklı annelerden olan yavruları sahiplenmesinin az görüldüğünü söyledi.

Sayman, köpeğin iki ay evvel yavruları ile birlikte barınağa getirildiğini anlatarak, “Barınakta annesiz yavrularımız var. Anne sütüne gereksinimleri vardı. Mama yahut yemek yemiyorlardı. Onları da sahiplendi. Olağanda bir köpek yabancı yavruları sahiplenmez. Yaklaşık 30 yavru köpeği emziriyor. Onları da büyüttü.” dedi.

Köpeğin, annesiz kalan yavruları benimsemesinin hoş bir his olduğunu belirten Sayman, şöyle devam etti:

“Bu durumdan sevinç duyduk. Hayvanseverler dışarıdan süt getiriyorlar. Yavru köpeklere veriyoruz ancak ne kadar da versek bir annenin yavruyu beslemesi bizden daha yeterli oluyor. Annesiz yavru aşikâr bir vakit sonra hayatını da kaybedebilir. Yavruları sahiplenmesi, emzirmesi onları bugüne getirdi. Biz, dişi köpek kadar bakamazdık.”

Yavruların sağlıklı beslenmesi için ek olarak süt ve mama da verdiklerini lisana getiren Sayman, barınaktaki tüm köpeklerin bakımlarını eksiksiz yapmaya ihtimam gösterdiklerini kelamlarına ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz