Diyarbakır’da 110 Okula Spor Materyali Takviyesi Verildi

0
34

Diyarbakır‘ın merkez Kayapınar Kaymakamlığı ve Belediye işbirliğiyle 110 okula spor materyali takviyesi verildi.

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Lider Vekili Arif Karaman, Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen merasimde, ilçede vazifeye geldikleri günden itibaren gençlerin daha faal bir hayat sürdürebilmesi ismine bir çok çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

İlçe hudutları içerisindeki okullara 2018-2022 yılları ortasında 3 milyon lira pahasında spor materyali dayanağı verdiklerini kaydeden Karaman, ayrıyeten okulların gerçekleştirdiği sportif faaliyetler için barınma ve ulaşım dayanağı sağladıklarını, amatör spor kulüplerine 750 bin lira yardımda bulunduklarını bildirdi.

Karaman, şöyle konuştu:

“2022-2024 yılları ortasında ise, ilçemizdeki okullarımıza 2 milyon lira spor gereç dayanağı verirken, okullarımıza sportif faaliyetler için barınma ve ulaşım takviyesini de sürdürdük. Bu iki yıllık süreçte ilçemizdeki amatör spor kulüplerimize ise 1 milyon 300 bin lira yardımda bulunduk. Artık ise 110 okulumuza 800 bin lira kıymetinde spor gereç takviyesi sağlıyoruz.”

İlçede yapılan yatırımlar sayesinde farklı branşlarda toplam 3 bin 670 atlete spor eğitimleri verdiklerini aktaran Karaman, ilçede 265 lisanslı atletin bulunduğunu belirtti.

Daha sonra okullara spor gereçleri dağıtıldı.

Kaynak: AA / Aktüel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz