DOSABSİAD ve ULUTEK Teknopark, Üniversite-Sanayi İş Birliği İçin Görüştü

0
35

DOSABSİAD İdare Heyeti Lideri Nilüfer Çevikel, ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz ile Üniversite-Sanayi iş birliği üzerine görüştü.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Endüstrici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) İdare Heyeti Lideri Nilüfer Çevikel, bölgelerindeki üniversite-sanayi iş birliğini güçlendirmek ve katma kıymetli üretim çalışmalarına sürat kazandırmak ismine ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz ile bir ortaya geldi. Toplantıda bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak teknoloji tabanlı projelerin hayata geçirilmesi için işbirliği imkanları ele alındı.

Yeşil üretimin gereklilikleri doğrultusunda Avrupa Yeşil Mutabakatı ile bölge firmalarını karbon ayak izini azaltması konusunda destekleyecek proje ve çalışma alanlarını pahalandıran DOSABSİAD İdare Heyeti Lideri Nilüfer Çevikel, “Sanayicilerimizin yeşil ve döngüsel iktisada geçişi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu noktada teknoloji ve üniversitenin sanayi ile entegrasyonu, bölgesel kalkınma gayelerimiz için kritik bir kıymete sahip. Teknopark ve Bursa Uludağ Üniversitesi’nin dayanaklarıyla, yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmeyi ve ihracatımızı etkileyen karbon ayak izi konusunda adımlar atmamız gerektiğini düşünüyorum. Bölge iktisadına katkı sağlayacak teknoloji tabanlı projelerin hayata geçirilmesi ile bölgemizin sürdürülebilirlik maksatlarına ulaşması öncelikli gündemimiz.” dedi.

Prof. Dr. Karagöz: “Üniversite-Sanayi iş birliği gayelerimiz doğrultusunda ilerliyoruz”

Üniversite-Sanayi iş birliği sürecinin geliştirilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, “Üniversite-sanayi işbirliğini daha faal hale getirme vizyonumuz doğrultusunda, Teknopark olarak kentimizdeki sanayi bölgelerinde gerçekleşecek yenilikçi çalışmaları desteklemeye devam ediyoruz. Sanayi bölgelerinin teknolojik ve ekonomik gelişimine katkı sağlayacak ortak çalışmaların, hem üniversite hem de sanayi için kıymetli kazanımlar sağlayacağına inanıyoruz.” tabirlerini kullandı. – BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / İktisat

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz