DPÜ’nün düzenlediği seramik ve çini müsabakasında dereceye girenlere mükafatları verildi

0
57

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) tarafından düzenlenen 60 çini ve 38 seramik yapıtın değerlendirildiği “1. Ulusal Aizanoi Seramik ve Çini Tasarım Yarışması”nda dereceye girenlere mükafatları verildi.

Yarışmanın çini kategorisinde Ayşegül Karacagil birinci, Meryem Beğen ikinci, Nigar Kaynar üçüncü oldu.

Seramik kategorisinde ise Metinhan Kuloğlu birinci, Recep Tokat ikinci, Ahmet Levent Haydaroğlu da üçüncülük elde etti.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, kentteki bir otelde düzenlenen ödül merasiminde yaptığı konuşmada, Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti’nin Türkiye ve dünya için kıymetli bir kültür mirası olduğunu söyledi.

Kütahya Hoş Sanatlar Meslek Yüksekokulu öncülüğünde düzenlenen yarışın isminde Aizanoi’nin kullanılmasının manalı olduğunu belirten Kızıltoprak, şöyle konuştu:

“Aizanoi bu toprakların değerli bir kadim kenti. Biz Türkler olarak elbette Türk medeniyeti ve İslam medeniyetiyle de gurur duyuyoruz fakat bu toprakları yurt edindiğimizden itibaren, tarihe karışan medeniyetlerin mirasını da sahipleniyoruz. Fakat bu toprakların sahibi olarak bu topraklarda ortaya çıkan bütün kültür, sanat ve medeniyet pahalarını kendi öz medeniyetimiz içinde görüyor ve bunları insanlığın kazanımı olarak kıymetlendiriyoruz.”

Program sonunda yarışta dereceye girenlere mükafatları takdim edilirken, Prof. Dr. Değer Giray, Prof. Dr. Zehra Çobanlı ve Prof. Dr. Sitare Turan’a “Bilim ve Kültür Onur Ödülü” verildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz