DÜZGÜN Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Lider Adayı Buğra Kavuncu, Parti İçindeki Aday Desteklemelerini Eleştirdi

0
48

İyi Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lider adayı Buğra Kavuncu, “Hem bu partide olup, hem öbür adayı desteklemek nasıl bir histir? Nasıl bir mükafatın devamında gelmiştir? Neden yapılır? Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bunlar bir ihraç sebebidir. Tüzüğümüzde, Siyasi Partiler Kanunu’nda çok açıktır.” dedi.

Bağcılar‘da partisinin seçim irtibat ofisinin açılışında konuşan Kavuncu, yanında bulunan teşkilat liderleri ve üyelerine teşekkür etti.

İYİ Partiden ayrılarak mahallî seçimlerde öteki bir aday için çalışma yapacağını açıklayanlar olduğuna işaret eden Kavuncu, “Biz artık yorulduk. Bizimle uğraşmayın demekten yorulduk. Gidenler gidebilir. Fakat gittikten sonra beraberce yol yürüdüğü arkadaşlarına bu kadar fazla ziyan vermek isteyen bu his, bu nefret, bu arkadaşlarımızın içine nasıl girmiş, nasıl bu his onlara aşılanmış? Ben bunu anlayamıyorum.” diye konuştu.

Bu yapılan davranışların nefretten daha öte olduğunu söyleyen Kavuncu, “Besteler yapılıyor. Müzikler tertip ediliyor. Bunlar şu andaki belediye liderine armağan ediliyor. Armağan edilirken devamında da birebir besteyi yapanlar diyorlar ki; ‘İYİ Partili bir küme bugün yarın bir açıklama yapacak.’ ÂLÂ Partililer burada arkadaşlar. Bakın tek tek saydım. Çok daha fazlası burada. Şu anda Bağcılar’dayız, yüzlerce arkadaşımız burada bir seçim uyum merkezi açılışı yapıyoruz.” sözünü kullandı.

Kavuncu, YETERLİ Parti mensuplarının İstanbul’daki Büyükşehir Belediye Lider adayının muhakkak olduğunu lisana getirerek, şöyle devam etti:

“O da Buğra Kavuncu’dur. Bağcılar’da UYGUN Partinin belediye lider adayı belirlidir. O da çok değerli Ali Özdemir’dir. Gövdesi burada aklı öbür yerde olan, gövdesi burada ruhu diğer yerde olan ne niyetle, ne emelle, hem bu partide olup, hem öteki adayı desteklemek nasıl bir histir? Nasıl bir mükafatın devamında gelmiştir? Neden yapılır? Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bunlar bir ihraç sebebidir. Tüzüğümüzde, Siyasi Partiler Kanunu’nda çok açıktır.”

Kimseyi zorla GÜZEL Partinin çatısı altına almadıklarını belirten Kavuncu, “Eğer bu türlü bir davranış ve hal içerisine girecek rastgele bir YETERLİ Partili olursa, bunun uygulaması da, tüzüğümüz de çok nettir, ihraçtır. Zira parti bir milletvekili adayı, bir belediye lideri adayı çıkarttığında, bu adayla ilgili partinin teşkilatları, partide misyon alanlar partisinin adayını desteklemek mecburiyetindedirler.” açıklamasında bulundu.

Kavuncu, şunları kaydetti:

“Çok enteresan şeyler oluyor. Yüksek Seçim Şurasına listeler teslim edilene kadar ilçe başkanlığı yapan arkadaşlarımız 19 Şubat’ta istifa edip 3 ay evvel alınmış kararı münasebet gösteriyorlar ve bu arkadaşların çabucak hemen birçok da bir diğer partinin listelerinden büyükşehir yahut ilçe belediye meclis üyesi adayı olarak çıkıyor. Ben bunu söylediğimde bana bizden aday olan öbür partide daha evvel adaylık yapmış fakat bize gelmiş olan arkadaşları örnek gösteriyorlar. Artık bir idrak sorunu de var bu arkadaşların. Yani olayı idrak etme ve olan biteni manaya problemleri var.”

Kavuncu’nun konuşmasının akabinde seçim irtibat ofisinin açılışı yapıldı.

Bağcılar Sancaktepe Kapalı Halk Pazarı’nı da ziyaret eden Kavuncu, burada pazar esnafıyla sohbet ederek sıkıntılarını dinledi.

Kaynak: AA / Şimdiki

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz