Edirne Kapıkule Hudut Kapısı’nda Kaçak Altın Ele Geçirildi

0
52

Edirne Kapıkule Hudut Kapısı’ndan çıkış yapan ve Bulgaristan üzerinden Romanya‘ya giden otobüste, Kaptan Andreevo gümrük memurları tarafından bedeli 45 bin euroyu aşan kaçak altın ele geçirildi.

Türkiye’den hareket edip, Bulgaristan üzerinden Romanya‘ya sistemli sefer yapan Romanya tescilli bir otobüs, Kapıkule’den geçerek Kaptan Andreevo hudut kapısına geldi. 23 yolcunun seyahat ettiği otobüs, ayrıntılı bir gümrük muayenesi için seçildi.

Yapılan denetimler sırasında gümrük memuru, yolculardan birinin gözle görülür formda telaşlı olduğunu ve huzursuz bir biçimde muayene odasının girişine yanlışsız yürüdüğünü fark etti. 52 yaşındaki Türk vatandaşı M.D.’nin üst aramasında, belindeki elastik kemer içerisinde 4 paket sarı metal eserin gizli olduğu tespit edildi.

Uzmanın yaptığı inceleme sonucunda kuşkulu şahıstan yüzük, madalyon, zincir, bilezik üzere eserler olmak üzere, 14 ve 22 ayar altından yapılan 876,90 gram kaçak altın ele geçirildi. Haskovo Bölge Savcılığı’nın nezaretinde soruşturmacı bir gümrük müfettişi tarafından duruşma öncesi süreç başlatıldı. – EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz