Fatih Belediye Lideri Ergün Turan, İBB Lideri İmamoğlu’nun açılışa davet edildiği savlarını yalanladı

0
53

Fatih Belediye Lideri Ergün Turan, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Çizgisi’nin yarınki açılışına İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu’nun, Fatih Belediyesi tarafından davet edildiği tarafındaki açıklamasına ait, “Fatih’te bir açılış yapılıyor. Biz bütün herkese burada bu türlü bir açılış yapılacağını bilgi mahiyetinde duyuruyoruz.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu “Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Jenerasyon Ulaşım Projesi”ne ait Yedikule İstasyonu’nda incelemelerde bulundu. Bakan Uraloğlu’na eşlik eden Turan, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İmamoğlu’nun bugünkü açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iştirakiyle yarın Kazlıçeşme’de yapılacak açılışa Fatih Belediye Lideri tarafından gönderilen bir maille davet edildiğine yönelik kelamlarının hatırlatılması üzerine Turan, Bakanlıkça İmamoğlu’na rastgele bir davet gönderilmediğini söyledi.

Turan, “Fatih’te bir açılış yapılıyor. Devletin işleyişinde bir açılış yapıldığında nihayet de burası Kültür ve Turizm Bakanlığı değil. Orası bu işleyişle ilgili bir ünite. Biz bütün herkese de burada bu türlü bir açılış yapılacağını bilgi mahiyetinde duyuruyoruz.” diye konuştu.

İstanbul üzere bir metropolün güya hiçbir sorunu yokmuş üzere 3 gündür bu mevzunun konuşulduğunu lisana getiren Turan, “Bu polemik üzerinden ‘Davet edildim, edilmedim’ konuşmasını üzülerek izledim. 15 dakika kamuoyunun önünde bir açıklama yapıyor lider ‘Bu davet etti, lider davet etti’. Bunu özel kalemlerimiz kendi işlerinde konuştular. O yazışmaları da ben yayınlarım. Fakat bu ayıp, kamuoyunun gündemi bu değil. Bir açılış yapılıyor. Bu sevinç hepimizin sevinci. İstanbul Belediye Lideri’nin da sevinci.” sözlerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu’nun eski bir arkadaşı, AK Parti’nin İBB Lider adayı Murat Kurum’un da eski bir çalışma arkadaşı olduğunu kaydeden Turan, şöyle devam etti:

“İkisini tanıyan biri olarak söylüyorum. Ekrem Beyefendi polemik konusunda çok başarılı. Murat Beyefendi de polemik konusunda başarısız. Murat Beyefendi bir şey de çok başarılı, çalışma arkadaşı olarak söylüyorum. Zira bizim disiplinimizde yalnızca, yalnızca çalışmak var. Beşerler için hizmet etmek var. Bir dostu, bir arkadaşı olarak biraz da kızarak söylüyorum. Şayet bu seçimde Sayın İmamoğlu, İstanbul’da seçimi kaybedecek olsa ya da bugün misyonu bırakacak olsa hangi hizmetiyle hangi özelliğiyle anılacak? Bir tek şeyle anılacak bu 5 yılda. Polemikleriyle anılacak. Sayın Cumhurbaşkanı’na, bakanlara, her bölüme laf yetiştirmesiyle konuşulacak. İstanbulluların, muhtaçlığını görecek, polemik yapmayacak, çalışkan bir lidere muhtaçlığı var. Bana nazaran bu seçimde vatandaşımızın karar vereceği şey şu, yalnızca polemiklerin peşinden koşan, ‘Davet edildik, edilmedik, Cumhurbaşkanımız onu dedi, bunu dedi, bakan o denli söyledi, bunu söyledi.’ Bu polemikleri üreten bir lider mı seçecek? Yoksa çalışacak bir lider mı seçecek?”

İstanbul’un merkez ilçesinde 5 yıldan beri belediye başkanlığı vazifesinde olduğunu hatırlatan Turan, istemesi halinde kendisinin de her gün bir polemikle gündeme gelebileceğini lakin kendilerinin yalnızca çalıştığını vurguladı.

“Kendisi polemik üstadı, polemik üzerinden dövebilir”

İmamoğlu’nun açılış gezmek istemesi halinde Karasurları Millet Bahçesi projelerinin açılışına gelebileceğini söyleyen Turan, “Meselemiz açılış ya da kapanış değil. Sayın Başkan’ın da sıkıntısı davet almak ya da davet edilmek, edilmemek değil. Polemik üzerinden yenebilir. Murat Kurum Beyefendi polemikçi değil, çalışkan bir bakandır, çalışkan bir belediye lideridir. Polemikle onu yenebilir ancak çalışmayla onu yenemez. İstanbul’un gereksinimi olan, polemik midir, çalışma mıdır? Bunu toplumun vicdanına havale ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Turan, kamuoyunun gündemine hiçbir vakit polemikle gelmediğini belirterek, “Mesele davetiye değil. Murat Bey’i buradan döveceğini herhalde zannediyor. Doğrudur, kendisi polemik üstadı, polemik üzerinden dövebilir. Biz aslında polemikçi bir belediye lideri istemiyoruz. Biz İstanbul’da çalışan bir belediye lideri istiyoruz. İstanbul halkının asıl muhtaçlığı olan da İstanbul için çalışan ve çalışkan bir belediye lideridir.” dedi.

Kaynak: AA / Şimdiki

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz