Fizikî Engelli Anne, Oğlunu Okutmak İçin İş Arıyor

0
191

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye‘nin Kadirli ilçesinde yaşayan fizikî ve görme engelli Fatma Çalış, aylık 950 lira gelirle tıp fakültesine giden oğlunu okutmanın imkansız olduğunu, iş aradığını lakin bulamadığını söyledi. Çalış, “Ben 950 lira ile ne yapacağım bana söyler misiniz? Faturamı mı yatıracağım, oğluma mı yatıracağım, ekmek mi alacağım? Ne yapacağım 950 lira ile? 950 lira ile markete girilmiyor. Ben yalnızca oturarak çalışabiliyorum. Oturarak ne iş olsa yaparım” dedi.

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde fizikî ve görme engelli Fatma Çalış, yıllardır iki çocuğunu okutmak için çabaladığını söyledi. Oğlunun tıp fakültesi 1.sınıf öğrencisi, kızının ise  Ankara Üniversitesi Matematik Kısmı 2. sınıf öğrencisi olduğunu belirten Çalış, zelzeleden ötürü devletin verdiği kira yardımıyla kiralık konutta oturuyor. Çalışmak istediğini kaydeden Çalış, şunları söyledi:

“950 LİRA İLE MARKETE BİLE GİDİLMİYOR”

“16 yıl evvel eşimden ayrıldım. Bir kazadan ötürü görme ve fizikî engelliyim. Kızım ve oğlum üniversite okuyor. Oğlum Tıp Fakültesinde okuyor. Babası 1 yıl evvel vefat edince kızım babasının maaşına bağlandı, kızım onunla yönetim ediyor. Ben oğlumla ne yapacağım? Yalnızca 950 lira aile dayanağı alıyorum, diğer bir gelirim yok. Ben yalnızca iş istiyorum, çalışmak istiyorum. Ben 950 lira ile ne yapacağım bana söyler misiniz? Faturamı mı yatıracağım, oğluma mı yatıracağım, ekmek mi alacağım? Ne yapacağım 950 lira ile? 950 lira ile markete girilmiyor. Ben yalnızca oturarak çalışabiliyorum. Oturarak ne iş olsa yaparım. Yalnızca fizikî manim olduğu için ayakta duramıyorum, ayakta fazla kalamıyorum. İş arıyorum lakin bulamıyorum. Bir iş buldum 3 ay çalıştım oradan da çıkarıldım. Ben çocuğumu okutmak istiyorum. Çocuğum bu denli derdimize karşın tıp fakültesi kazandı. Ben o çocuğumun gerisinde durmak istiyorum. Geleceğin hekimi olacak zira.”

Kaynak: ANKA / Lokal

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz