Franz Lehar’ın Şen Dul Opereti İzmir’de Prömiyer Yaptı

0
39

Macar asıllı bestekar Franz Lehar’ın operet tipinde bestelediği “Şen Dul” yapıtı, Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Necdet Aydın Sahnesi’nde İzmir prömiyerini gerçekleştirdi.

Leo Stein ve Viktor Leon tarafından librettosu yazılan eser, İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) solistleri, korosu ve orkestrası tarafından sahnelendi.

İZDOB’dan yapılan açıklamaya nazaran, başrollerini, Hanna Glavari rolünde Burcu Sayın, Kont Danilo Danilovitsch rolünde Nejad Beğde, Baron Mirko Zeta rolünde Murat Duyan, Valencienne rolünde Şeniz Çimen ve Camille (Kont de Rosillon) rolünde Mehmet Alp Özkazanç’ın paylaştığı yapıtın birinci gösterimine izleyiciler ağır ilgi gösterdi.

Haldun Özörten’in rejisörlüğünde Serhat Nüfusçu koreografisiyle iki perde ve Türkçe olarak sahnelenen eser, yarın ve 9, 12, 14 ile 16 Mart’ta da İzmirli sanatseverlerle buluşacak.

Viyana’da 1905 yılında yapılan prömiyerinden itibaren yarım asırlık mühlet boyunca dünya çapında 300 binden fazla sahnelenen “Şen Dul” opereti, varlıklı ve dul bir bayan olan Hanna Glavari’nin yeni bir eş bulma maceralarını eğlenceli bir anlatımla izleyicilere sunuyor.

Dekor dizaynını Adnan Öngün, kostüm dizaynını Gülay Korkut Dinç, ışık dizaynını Emre Yürekli’nin hazırladığı yapıtta Tulio Gagliardo ve Vladimir Lungu, başkemancı Tolga Kulak eşliğinde orkestrayı, Orhan Öner Özcan ise koroyu yönetiyor.

Eserin biletleri Bornova Kültür ve Sanat Merkezi gişesinden ve online olarak biletinial.com adresinden temin edilebilir.

İzmir Devlet Opera ve Balesi dönem aktiflik programı ile ilgili ayrıntılara, kurumun toplumsal medya hesaplarından ve “operabale.gov.tr” web sayfasından ulaşılabilir.

Kaynak: AA / Şimdiki

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz