Gaziantep’te gençler ortasında bisiklet kullanımı yaygınlaşıyor

0
38

Gaziantep‘in Şehitkamil ilçesinde dezavantajlı bölgede kurulan “pump track” parkuruyla, gençler ortasında bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Çıksorut Millet Bahçesi’nde yaklaşık 2 yıl evvel 1200 metrekare alana yapılan, 200 metre uzunluğundaki “pump track” parkı gençlerin ilgisini çekiyor. Parkın çabucak yanına 1524 metrekare alana yapılan kaykay pistinde (skatepark) ise küçük rampalar, alıştırma alanıyla kaykay, paten, skuter yahut bisiklet sporları yapabiliyor.

Şehitkamil Belediye spor Kulübü Antrenörü Jale Türk, AA muhabirine, gençleri bisiklet sporuna teşvik etmek ve bu sporu geliştirmek istediklerini söyledi.

Belediye Lideri Rıdvan Fadıloğlu’nun bisiklet sporuna değer gösterdiğini ve bu alanın da bunun bir göstergesi olduğunu söz eden Türk, “Bisiklet gaz salınımı sıfır olan etraf dostu bir ulaşım aracıdır. Bu yüzden Gaziantep’te bisiklet sporunu yaymak bizim için çok kıymetli.” dedi.

Bu alanın 2 yıldır açık olduğunu belirten Türk, vakitle gençlerin daha fazla gelmeye başladığını aktararak, “Şu an atletlerimiz burada farklı tecrübeler yaşıyor. Artık talep gören bir alan ve atletlerimiz burayı kullanmayı hakikaten çok seviyorlar ve burada çok keyif alıyorlar.” diye konuştu.

“Bu biçimde 20 kişilik bir grubumuz var ve tertipli olarak sürüş yapıyoruz. Bisikleti yaymaya ve grubumuzu büyütmeye çalışıyoruz. Gayemiz öncelikle bisiklet sporunu yaymak, gençleri bu spora teşvik etmek. Zira spor yapmak gençler için çok değerli ki bisiklet branşının çok kıymetli bir branş olduğunu düşünüyorum. Ayrıyeten kulüp olarak yeni adımlar atmaya ihtimam gösteriyoruz. Bu dönem Türkiye Bisiklet Federasyonunun düzenlediği ulusal yol bisikleti yarışlarına hazırlık yapmaya başladık. Kısa bir müddette Gaziantep’ten şampiyon bisikletçiler çıkarmak istiyoruz.”

Mehmet Mirza Ceylan 3 yıldır bisiklet sporu yaptığını belirterek, “Bisiklet sürerek, arkadaşlarımla eğleniyoruz. Burada eğitmenlerimizle çalışıyoruz, evvel Türkiye sonra dünya şampiyonu olmayı hedefliyoruz.” tabirlerini kullandı.

Kaynak: AA / Aktüel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz