Hattat Mehmet Arif Vural’ın ‘Kur’ani Damlalar’ Standı Taksim Mescidi’nde Açıldı

0
49

Hattat Mehmet Arif Vural’ın hazırladığı “Kur’ani Damlalar” başlıklı hüsn-i sınır standı, Taksim Mescidi Kültür Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

Taksim Mescidi İslam Eğitim Kültür ve Sanat Vakfının mesken sahipliği yaptığı standın açılışında Vural, kendi bestelerinden yola çıkarak iştirakçilere musiki dinletisi sundu.

Yoğun ilginin yaşandığı standın açılışına Taksim Mescidi İslam Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı Lideri Altan Elmas’ın yanı sıra kültür ve sanat dünyasından birçok isim katıldı.

AA muhabirine açıklamada bulunan sanatçı, stanttaki yapıtların birçoğunu damla formunda kaleme aldığına işaret ederek, “Kur’an’daki müddetlerde yer alan birçok ayeti yıllar içerisinde istif ettikten sonra ‘Kur’ani Damlalar’ ismi altında bir ortaya getirdim. 42 yapıttan oluşan bir stant. Kur’an ile Kur’an’daki manalar ile beşerler muhatap olsun istedim.” dedi.

Vural, yapıtlardaki ayetlerin daha rahat okunmasını sağlamak hedefiyle etiket kısmına QR kod yerleştirdiklerini ve ziyaretçilerin bu sayede hafız tarafından okunan ayetleri ve mealini takip edebileceğini söyledi.

Sergide farklı tekniklerde yapıtların yer aldığını aktaran Mehmet Arif Vural, “Damla formunun dışında daire formlar var. Tamamı yapıtların ayetlerden oluşuyor. Bir de Kudüs isimli yapıtımız var. Yapıta karşıdan bakıldığında Kubbet’üs Sahra’nın siluetini gösteriyor ve bu yapıtın geliri büsbütün Filistin’deki, Gazze’deki kardeşlerimize yardım hedefli bağışlanacak.” sözlerini kullandı.

Klasik üslupta kamış kalemle farklı renkte mürekkepler kullanılarak celi sülüs olarak yazılan yapıtların yanı sıra akrilik zerendut tekniği, boyut ve gölge kazandırılarak yapılmış ebrulu akkase tekniğinde de sınır levhalarının olduğu stant, 7 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA / Şimdiki

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz