İstanbul’da FETÖ operasyonu: 7 kuşkulu yakalandı

0
52

İstanbul’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) faal yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 7 kuşkulu yakalandı.

İstanbul Vilayet Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya nazaran; İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Hatalarıyla Çaba Şube Müdürlüğü, Ulusal İstihbarat Teşkilatı ile ortak yürütülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturmaları kapsamında; İstanbul’da faaliyet gösteren Gaybubet Konutlarına yönelik ve hala örgüt içerisinde faal olarak faaliyet yürüttüğü bedellendirilen şüphelilere yönelik ortak çalışma yürüttü.

Yapılan çalışmalarda, şüphelilerin geçersiz kimlik kullanan ve daha evvel ikamet ettikleri yerlerden taşınarak çok göz önünde olmayan sakin yerlerde palavra beyanlarla örgütle ilgili hakkında isimli süreç olmayanların ismine konut kiraladıklarını tespit eden polis takımları, ayrıyeten şüphelilerin bu meskenlerde deşifre olmamak için kümeler halinde hayatın olağan akışına uygun yaşadıklarını belirledi. Kullanmış oldukları GSM çizgilerini diğer GSM sınırlarına yönlendirdikleri, FETÖ/PDY terör örgütüne müzahir şahısların bu durumlarını “yok olma, bulunmama” manasına gelen “gaybubet” olarak isimlendirdikleri, firari şüphelilerin ikamet ettikleri meskenleri ise “güvenli ev” manasına gelen ” gaybubet evi” olarak isimlendirdikleri tespit edildi.

Çalışmaların tamamlanmasının akabinde bu sabah 12 adrese eş vakitli operasyon düzenlendi. Baskınlarda ortalarında daha evvel kamu kuruluşlarından ihraç olanların da yer aldığı 7 şüpheliyi yakaladı. Şüpheliler süreçleri için emniyete götürüldü.

İstanbul'Da Fetö Operasyonu: 7 Kuşkulu Yakalandı - İlisuluk Haber

Kaynak: ANKA / Yeni

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz