Kastamonu’da 17 yaşında emekçi olarak kamuda çalışmaya başlayan Mehmet Bekar, 65 yaşında emekli oldu

0
46

Kastamonu‘da 17 yaşında emekçi olarak kamuda çalışmaya başlayan Mehmet Bekar, açık öğretimden ortaokul, lise ve yüksekokul diploması aldıktan sonra atandığı Özel Yönetim Strateji Geliştirme Müdürlüğü misyonundan 65 yaşında emekli oldu.

Tosya ilçesinde dünyaya gelen Bekar, 1976’da 17 yaşındayken Orman İşletme Müdürlüğünde personel olarak çalışmaya başladı.

Askerliğini yaptıktan sonra Vilayet Halk Kütüphanesinde hizmetli takımında çalışan ilkokul mezunu Bekar, periyodun Kütüphane Müdürü Hasan Çelikoğlu’nun takviyesiyle açık öğretimden ortaokul, lise ve yüksekokul diploması aldı.

Kamuda çeşitli misyonlarda bulunduktan sonra 2005’te Kastamonu Vilayet Özel Yönetimi Strateji Geliştirme Müdürlüğüne atanan Bekar, 48 yıllık kamu vazifesinden 65 yaşında emekliye ayrıldı.

Bekar, 38 yılının geçtiği Vilayet Özel Yönetiminde mesai arkadaşlarını tek tek ziyaret ederek vedalaştı.

“Benim ufkumu kütüphane müdürü açtı”

Bekar, AA muhabirine, hayatının Vilayet Halk Kütüphanesinde çalışırken değiştiğini söyledi.

Kütüphane Müdürü Çelikoğlu’nun tahsili için elinden geleni yaptığını vurgulayan Bekar, “Eşiyle bana ders çalıştırdı. Onun takviyeleriyle ortaokul, lise, akabinde da yüksekokulu bitirdim. Benim ufkumu kütüphane müdürü açtı.” dedi.

Daha sonra 1986’da Vilayet Özel Yönetimde çalışmaya başladığını belirten Bekar, “1991’de muhasebe şefi, 1997’de müdür yardımcısı, 2005 yılında da şu anki vazifeme atandım. 18 yıl bu vazifesi yürüttüm. 15’i aşkın vali ile çalıştım. Nasıl başladıysam, çizgimi bozmadan noktayı koydum.” diye konuştu.

Her şeyini devlete ve millete borçlu olduğuna işaret eden Bekar, kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Hep kamu için çalıştım. Kamuda çocuk olarak başladım, burada yaşlandım. Burada kazandığımla çoluğumu çocuğumu büyüttüm. Alnımızın akıyla 65 yaşıma girmem münasebetiyle emekliye ayrılıyorum. Memuriyetin tabanı diyebileceğimiz hizmetli takımından işe girdim. Bugün de Vilayet Özel Yönetiminin değerli bir ünitesinden emekliye ayrılıyorum.”

Bekar, yıllarca köylere hizmet götürdüklerini lisana getirerek “Bu vakit zarfında birçok köye gittik, hizmet götürdük. Bu da bizi memnun ediyor.” sözünü kullandı.

Kaynak: AA / Aktüel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz