Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İçme Suyu Tahlilleri Hakkında Bilgi Verdi

0
41

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Memduh Büyükkılıç, Su ve Kanalizasyon Yönetimi (KASKİ) Genel Müdürlüğü Su Tahlilleri Laboratuvarı’nda 2023 yılında 8 bin 947 içme suyu numunesinde 127 bin 71 parametrenin tahlilinin yapıldığını belirtti.

Büyükkılıç, yazılı açıklamasında, KASKİ’nin akredite laboratuvarları ile hem ülke bazında hem de milletlerarası alanda pak ve emniyetli suyun garantisi pozisyonunda olduğunu tabir etti.

Kayseri’nin memba kalitesinde içme suyuna sahip olduğunu belirten Büyükkılıç, şunları kaydetti:

“Çeşitli tahlillerin yapıldığı KASKİ Su Tahlilleri Laboratuvarları’nda pak ve sürdürülebilir içme suyuna erişim için kıymetli çalışmalara imza attık. Bilindiği üzere KASKİ’miz içme suyu ve atık su laboratuvarları, Türk Akreditasyon Kurumunun akreditasyon evrakına sahip. Ayrıyeten Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen ‘Çevre Tahlilleri Yeterlik Belgesi’ni de bünyesinde bulunduruyor. İşte bu yüzden İnsani Tüketim Maksatlı Sular Hakkında Yönetmelik’te yer alan parametrelerin tahlili titizlikle yapılarak içme suyu, insan sıhhatine uygunluğu teyit edilerek şebekeye veriyor. Kentimiz bu manada çok şanslı olup bahsi geçen yönetmelik kriterlerini büsbütün sağlamaktadır. Su laboratuvarında 2023 yılında 8 bin 947 içme suyu numunesinde 127 bin 71 parametrenin tahlili yapıldı.”

Kaynak: AA / Şimdiki

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz