Kimyanın Tabiatı Öğretimi Çalıştayı Atatürk Üniversitesi’nde Gerçekleşiyor

0
46

Atatürk Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi ile Erzurum Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen Kimyanın Tabiatı Öğretimi Çalıştayı Atatürk Üniversitesi konut sahipliğinde gerçekleşiyor.

TÜBİTAK ARDEB tarafından desteklenen ve “Aile Benzerliği Yaklaşımına Dayalı Olarak Bilimin Tabiatı Öğretimi Modülünün Geliştirilmesi, Uygulanması ve Değerlendirilmesi” başlıklı proje kapsamında düzenlenen çalıştay, akademisyenler ve Erzurum’da vazifeli 35 kimya öğretmeninin iştirakiyle 26 Şubat – 1 Mart tarihleri ortasında devam ediyor.

Yürütücülüğünü Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Kimya Eğitimi Anabilim Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Çelik’in üstlendiği çalıştayda gerçekleştirilen etkinliklerle, kimya derslerine entegre edilebilecek öğretim prosedürlerinin geliştirilmesi ve bu aktifliklerin derslerde tesirli bir biçimde kullanılması için kimya öğretmenleriyle görüş alışverişi yapılıyor.

3 basamak halinde planlanan projenin birinci basamağında; Erzurum’da vazifeli 35 kimya öğretmeniyle yapılan görüşmeler sonucunda kimya öğretiminin mevcut durumu ve gereksinimleri tahlil edilirken, ikinci etapta bu tahlile dayalı olarak programı oluşturulan çalıştayın düzenlenmesi ve üçüncü evrede ise öğretim sürecinde kullanılacak aktifliklerin hazırlanması ve belirlenen okullarda deneysel olarak test edilmesi hedefleniyor.

Çalıştayın, çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin iştirakiyle kimya öğretimine ve gelişimine değerli katkılar sağlayacağını belirten program yürütücüsü Prof. Dr. Suat Çelik, Atatürk Üniversitesinin Yeni Kuşak Tasarım ve Dönüşüm Projesinde vurgulanan eğitim, araştırma ve topluma katkı vizyonunun çalıştaya kıymetli derecede tesirinin olduğunu söyledi.

5 gün boyunca kimya eğitiminin masaya yatırılması ve meselelerin çözülmesi için tüm imkanları seferber eden ve çalıştay müddetince takviyelerini esirgemeyen Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür eden Prof. Dr. Çelik, programın sonunda elde edilen sonuçların yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini tabir etti. – ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Mahallî

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz