Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Küçükbaş Hayvancılığa Takviye Veriyor

0
62

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, küçükbaş hayvancılığın gelişmesi için üreticilere hibeli koç ve teke dağıtımı gerçekleştiriyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya nazaran, “Damızlık Koç ve Teke Desteği” projesi kapsamında birinci etapta 75 yetiştiriciye 75 merinos ırkı koç yüzde 50 hibeli olarak teslim edildi.

Gelecek günlerde düzenlenecek programlarla Kocaeli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’ne üye olan üreticilere toplam 500 koç ve 150 teke verilecek.

Destekle randıman artışının sağlanması ve çiftçilerin gelir kaynaklarının artırılması hedefleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, çiftçiye tohumdan fideye, gübreden mazota kadar pek çok alanda takviye verdiklerini belirtti.

“Günümüzdeki şartlar dikkate alındığında üretimin, üretimi yapan çiftçi sayımızın artıyor olması, verdiğimiz dayanakların üretmeye devam eden çiftçimize adeta can suyu olduğunu ortaya koyuyor. Sizlere Liderimiz Tahir Büyükakın’ın selamlarını iletiyorum. Tarım ve hayvancılıkta üreticilerimizi birer vatanperver olarak görüyoruz. Yaptığınız işlerin ne kadar kıymetli ve stratejik olduğunu biliyoruz. Yeniden köydeki üretimin pazara ulaşmasındaki kolaylaştırıcı süreçlere devam edeceğiz, takviyelerimiz artarak sürecek.”

Kaynak: AA / Şimdiki

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz