Macera parkındaki salıncak platforma çarptı genç kızın ayağı kırıldı

0
35

Macera parkındaki salıncak platforma çarptı genç kızın ayağı kırıldı

Mersin‘de bir macera parkındaki salıncağın platforma çarpması sonucu salıncaktaki kızlardan birinin ayağı kırılırken, kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Olaydan büyük keder duyduklarını belirten işletme koordinatörü, salıncağın güvenlik sistemi ile çalıştığını, elektrik kesintisi ya da diğer bir sorun yaşanmış olabileceğini söyledi

MERSİN – Mersin‘de bir macera parkındaki salıncağın platforma çarpması sonucu salıncaktaki genç kızlardan birinin ayağı kırılırken, kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Platform çekilmeden sistemin çalışmaması gerektiğini savunan işletme koordinatörü ise maddi-manevi genç kızın sonuna kadar yanında olduklarını söyledi.

Alınan bilgiye nazaran, merkez Toroslar ilçesindeki bir macera parkına giden iki kız arkadaş, eğlenmek emeliyle salıncağa bindi. Vazifelinin hür bıraktığı salıncak, platforma çarptı. Çarpmanın tesiriyle salıncakta bulunan kızlardan S.Y’nin ayağı kırıldı. Haber verilmesi üzerine olay yerine giden ambulansla Mersin Kent Hastanesine kaldırılan S.Y tedavi altına alındı.

“Salıncak güvenlik sistemi ile çalışıyor, elektrik kesintisi ya da öteki bir sorun yaşanmış olabilir”

Parkın koordinatörü Feridun Özdemir, salıncağın güvenlik sistemiyle çalıştığını anlattı. Salıncağın harekete geçebilmesi için platformun anahtarlama sistemi olan switche temas etmesi gerektiğini belirten Özdemir, “Güvenlik denetimlerinden geçtikten sonra arkadaşımızı platforma aldık. Platform sıfıra dayanmadığı vakit sistem açmıyor. Platform aslında merdiven. Salıncağa binebilmek için o merdivene çıkıyor arkadaşlarımız. Biz o merdivenden arkadaşlarımızın yeleklerini bağlıyoruz. Sonra o platformu sıfır noktasına dayıyoruz. Sıfır noktasına dayamazsak denetim noktası çalışmıyor. Burada elektrik kesintisi olabilir, farklı bir şey olabilir. Olay esnasında benim gerim dönüktü. Sonra da üzücü bir olay oluyor” dedi.

“Maddi ve manevi süreç içerisinde firma olarak arkadaşımızın yanında olacağız”

Platform çekilmeden sistemin çalışmaması gerektiğini savunan Özdemir, kaza sonrası birinci müdahaleyi yaparak sıhhat gruplarına haber verdiklerini tabir etti. İki şahıstan birinin taburcu edildiğini oburunun ise tedavisinin sürdüğünü vurgulayan Özdemir, “Hastanede kendisiyle birebir ilgilendik. Şuan sıhhat durumu güzel. Sol ayağına bir platin takıldı, kırık var. Maddi ve manevi süreç içerisinde firma olarak arkadaşımızın yanında olacağız” diye konuştu.

Macera Parkındaki Salıncak Platforma Çarptı Genç Kızın Ayağı Kırıldı - İlisuluk Haber

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz