Malatya’da Radyocular Zelzeleler Sonrası Konteynerde Yayın Yapıyor

0
50

Malatya‘da, Kahramanmaraş merkezli zelzelelerde hizmet verdikleri binaları yıkılan radyocular faaliyet gösterdikleri 21 metrekarelik konteynerde “ses” vermek için gayret ediyor.

Kahramanmaraş merkezli sarsıntılarda büyük bir yıkım yaşayan Malatya‘da, herkes üzere radyocularda sarsıntılarda nasibini aldı. Birçok radyonun yayın yaptığı yapının hasar aldığı kentte, Radyocular Derneği’nin bulunduğu bina ise zelzelenin birinci saniyelerinde yıkılarak yerle bir oldu.

Asrın felaketi sonrası toparlanmaya çalışan radyocular kent merkezinde oluşturulan basın konteynerlerinde faaliyet göstermeye başlarken dernek lideri Sinan Cavlak, kent olarak sıkıntı bir süreçten geçtiklerini söyledi.

“Radyodan hiç kopmadım”

1995 yılında radyoculuk hayatına başladığını belirterek, televizyon ve gazetecilik faaliyetlerinde bulunduğunu aktaran Malatya Radyocular Dernek Lideri Sinan Cavlak,” Radyoculuk daima hayatımın merkezinde oldu. 2006 yılında radyocular derneğini kurduk 2008 yılında ise dernek lideri olarak seçildik. O günden bugüne yayıncılık üzerine önemli çabalar veriyoruz” dedi.

“6 Şubat bir milattır”

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen zelzelelerinin birincisinde hizmet verdikleri binanın yıkıldığını söz eden Cavlak, “6 Şubat bir milattı, yayıncılık yaptığımız bina birinci zelzelelerde yerle bir oldu. Bütün her şeyimiz gitti yalnızca bir mikrofonumuzu kurtarabildik. Bütün cihazlarımızı kayıp ettik bizim dışımızda bir radyomuzun daha faaliyet gösterdiği bina yıkıldı. Geriye kalanlar içerisinde en güzel durumda olanlar gereçlerini kurtarabildi. Sarsıntılarda bütün radyolarımız sustu. Elazığ zelzelenin de yaşadıklarımızla Kahramanmaraş merkezli yaşanan sarsıntılardan çok farklı oldu. Sivrice sarsıntısının birinci anlarda stüdyolarımıza çıkamamıştık lakin yolların açık tutulması için anonslar geçerek yayıncılığımızı sürdürebilmiştik. Fakat 6 Şubat sarsıntıları radyo yayıncılığının yerle bir olduğu bir gün oldu” tabirlerini kullandı.

“21 metrekare bir alanda da yayıncılık yapılabiliyormuş”

Depremler sonrası ayağa kalkmanın kolay olmadığını da belirten Cavlak, “Yeniden toparlanma yayına başlamak kolay değil. Farklı tahliller bulduk. Bulunduğumuz konteyneri kayıt stüdyosu olarak kullanıyorum. Bir radyonun yayın yapması için bile kâfi ekipmanların bulunmadığı bir alanda faaliyet göstermeye çalışıyoruz. En büyük eksiklerimizden biri ise canlı yayın yapma imkanını kayıp ettik. Eldeki ekipmanlarla canlı yayın yapma durumunda değiliz. Yıkılan hayallerimizi biraz erteleyerek yine yeşertmeye çalışıyoruz kentin biraz daha toparlanması lazım. Buna da şükrediyoruz. 21 metrekare bir alanda da yayıncılık yapılabiliyormuş. Şuanda bizlere sağlanan konteynerde yayıncılık faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Cavlak, 6 Şubat zelzeleleri öncesi kentte 13 radyonun faal olarak yayın yaptığını, şu an ise bu sayının 9 olduğu kaydetti. – MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz