Mehmet Hilmi Güler kimdir? AK Parti Ordu Belediye Lider adayı Mehmet Hilmi Güler kimdir, kaç yaşında?

0
42

Ak Parti 31 Mart seçimleri öncesinde seçim kongresi gerçekleştirmiş ve adaylarını açıklamıştı. Ordu Belediye Lider adayı ise Mehmet Hilmi Güler oldu. Vatandaşlar, Mehmet Hilmi Güler’in kim olduğunu merak ediyor. Pekala, Mehmet Hilmi Güler kimdir? AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Lider adayı Mehmet Hilmi Güler kaç yaşında, nereli?

MEHMET HİLMİ GÜLER KİMDİR?

  • Mehmet Hilmi Güler (15 Temmuz 1949, Ordu, Türkiye), Türk siyasetçi, metalurji mühendisi ve gereç mühendisliği hekimi. Ordu Büyükşehir Belediye Lideridir.
  • 58. Hükümet’te, 59. Hükümet’te ve 60. Hükümet’te Güç ve Doğal Kaynaklar Bakanı ve TBMM 22. ve 23. Devir AK Parti Ordu milletvekillerindendir.
  • İlk, ortaokul ve lise tahsilini Ordu’da yaptı. ODTÜ Metalurji Mühendisliği’nden mezun oldu ve tıpkı üniversitede yüksek lisans ve doktora yaptı. ODTÜ ve ADMMA Makina Mühendisliği Kısımlarında asistanlık ve öğretim görevliliği yaptı. Türk Uçak Sanayii (TUSAŞ) Proje Mühendisi ve Küme Lideri, TÜBİTAK Lider Yardımcısı ve İdare Heyeti Üyesi, Makina ve Kimya Sanayisi Kurumu ve Etibank Genel Müdürü ve İdare Konseyi Lideri, Erdemir ve İGDAŞ’ta İdare Heyeti Üyesi ve Murahhas Aza, Başbakanlık Başmüşaviri olarak çalıştı. AK Parti kurucu MKYK üyeliği ve AR-GE’den sorumlu Genel Lider Yardımcılığı yaptı. Araştırma ve Geliştirme, Yatırım, Proje İdaresi, Şirketlerin Yine Yapılanması ile Aktiflik ve Verimlilik bahislerinde danışmanlık yapmaktadır. Ayrıyeten Turkcell idare konseyi üyeliği de yaptı. 2019 Türkiye lokal seçimlerinde Ordu Büyükşehir Belediye Lideri seçildi. Haberler.com son dakika haberler, gündem haberler ve tarafsız haberler için okumaya devam edin.
  • Evli ve iki çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.

Mehmet Hilmi Güler Kimdir? Ak Parti Ordu Belediye Lider Adayı Mehmet Hilmi Güler Kimdir, Kaç Yaşında? - İlisuluk HaberMehmet Hilmi Güler

Mehmet Hilmi Güler Kimdir? Ak Parti Ordu Belediye Lider Adayı Mehmet Hilmi Güler Kimdir, Kaç Yaşında? - İlisuluk HaberMehmet Hilmi Güler

Kaynak: Haberler.com Haber Merkezi / Gündem

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz