Meksika’da iki belediye lider adayı birkaç saat ortayla öldürüldü

0
40

Meksika’nın Michoacan eyaletine bağlı Maravatio kentinde iki belediye lider adayı, birkaç saat ortayla öldürüldü.

İKİ ADAY BİREBİR GÜN İÇİNDE ÖLDÜRÜLDÜ

Konservatif Ulusal Hareket Partisi (PAN) adayı Armando Pérez ve iktidardaki sol eğilimli parti Morena’dan Miguel Ángel Reyes, birkaç saat aralıklarla yapılan ataklarda öldürüldü. Pérez’in öldürülmesinden kısa bir müddet sonra öteki aday Reyes’in cesedi hekim olarak çalıştığı hastanenin yakınında bulundu.

Meksika Devlet Lideri Andrés Manuel López Obrador, düzenlenen günlük basın toplantısında cinayetleri “üzücü” olarak nitelendirdi. Meksika Güvenlik Bakanı Rosa Icela Rodríguez ise 2024 seçimlerine kadar şiddeti azaltmak için hükümetin çalıştığını belirtti.

Meksika'Da Iki Belediye Lider Adayı Birkaç Saat Ortayla Öldürüldü - İlisuluk Haber

MEKSİKA’DAKİ ŞİDDET OLAYLARI

Meksika’da ekseriyetle seçim periyotlarında siyasi şiddet artıyor. Analistlere nazaran bu yıl, Obrador’un 6 yıllık iktidarı boyunca en şiddetli periyot yaşanacak. Ocak ayında, Veri Cívica isimli bir sivil toplum kuruluşunun datalarına nazaran, siyasi seçim şiddetiyle ilişkilendirilen 36 olay yaşandı. Intergralia danışmanlarının bir raporuna nazaran, mevcut seçim sürecinin başladığı eylül ayından bu yana 8 aday öldürüldü.

MEKSİKA’DAKİ SEÇİMLER

2 Haziran’da, 100 milyondan fazla Meksikalı, 20 bin 375 durumun seçileceği genel seçimlerde oy kullanacak. Bunların 19 bin 746’sı lokal ve 629’u federal olacak. Ayrıyeten bunlar ortasında başkanlık seçimi de olacak.

Meksika'Da Iki Belediye Lider Adayı Birkaç Saat Ortayla Öldürüldü - İlisuluk Haber

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz