Muş Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü’nden 250 karateciye nesil terfi merasimi

0
39

Muş Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü bünyesinde açılan karate kurslarına katılan 7-18 yaş aralığındaki 250 karateci, nesil heyecanı yaşadı.

Muş Spor Salonu’nda düzenlenen “Karate Nesil Terfi Töreni”nde konuşan Muş Valisi Avni Çakır, Gençlik ve Spor Müdürlüğünün devam eden birçok kursunun olduğunu söyledi.

Karate kursundaki 250 çocuğun jenerasyon heyecanına şahitlik ettiklerini söz eden Çakır, şöyle konuştu:

“Yavrularımıza antrenörlerimiz eşliğinde her kademede kurslar veriyoruz. ‘Sağlam baş, sağlam bedende bulunur’ şiarına inanıyoruz. Çocuklarımızın daha disiplinli, daha sağlıklı yaşaması, ziyanlı alışkanlıklardan uzak durması ve sporla bütünleşik hayatlarının olması noktasında tüm takım arkadaşlarımızla ağır bir uğraş içindeyiz. Bilhassa yavrusunu spora götüren velileri gördükçe çok keyifli oluyorum. Bu görüntüyü vilayetimizde artıracağız. Geçen yıl spor kulüplerine yaklaşık 7,5 milyon lira takviye verdik. Bu yılda yardımlarımız devam edecek.”

Çocukları yarınlara daha disiplinli, daha paylaşımcı ve ruhen daha sağlam halde hazırlamak istediklerini vurgulayan Çakır, “Muş’taki tüm çocuklarımızı sporun bir branşıyla uğraşır hale getireceğiz. Kayak, tekvando, karate, güreş üzere muhakkak başlı sporlarda baskın bir üstünlüğümüz var. Muş’ta ileriye yönelik umut verici derecelerimiz var. İnşallah bunu farklı branşlara da yayacağız.” dedi.

Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Mehmet Arif Taşdemir ise, karate atletlerinin çok muvaffakiyet olduğunu belirtti.

Karate branşında yaklaşık 500 atletin bulunduğunu anlatan Taşdemir, “Çocuklarımıza ve gençlerimize burada kurslar düzenlemekteyiz. Haftanın 7 günü karate eğitimlerimiz devam ediyor. Sportmenler, bu yılın birinci 2 ayında vilayetimize 53 madalya getirme başarısı gösterdiler. Çeşitli şampiyonalarda başarılarımız mevcut. Buradan ulusal ekibe atlet göndermek istiyoruz. Karate branşı olarak şu anda çok güzel noktadayız.” sözlerini kullandı.

Kuşak merasimi, sportmenlerin şov yapmasıyla sona erdi.

Kaynak: AA / Spor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz