Muş Valisi Avni Çakır, Atletlere Yardım Dayanağını Açıkladı

0
33

Muş‘ta bir üst nesle terfi etmek için girdikleri imtihanlarda başarılı olan sportmenler için düzenlenen jenerasyon merasimine katılan Muş Valisi Avni Çakır, “Muş’ta spor kulüplerine yaklaşık 7,5 milyon TL tıpkı yardım takviyesinde bulunduk” dedi.

Muş Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü bünyesinde yaklaşık 6 yıldır devam eden karate eğitimleri kapsamında 7-18 yaş aralığındaki yaklaşık 250 sportmen karatede atletlerinin derecesini belirli eden jenerasyon heyecanı yaşadı.

Yeni kapalı spor salonunda gerçekleşen bu merasimde, sportmenlerin gösterdiği performanslar izleyenleri büyüledi. Nesil merasimi, hem sportmenlerin hem de ailelerin yüzlerinde gurur ve memnunluk sözleriyle dolu anlara sahne oldu.

“Bu görünümleri ilimiz genelinde arttıracağız”

Başarılı atletlere jenerasyonlarını ve sertifikalarını takdim eden Vali Avni Çakır, tüm atletlere muvaffakiyet dileyerek, “Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz kurslarında devam eden birçok alanda kurslarımız var. Karate kursumuzda yaklaşık 250 çocuğumuzun jenerasyon heyecanına şahitlik ediyoruz. Onlarca branşta yavrularımıza profesyonel antrenörlerimiz eşliğinde çabucak hemen her kademede kurslar düzenliyoruz. Bugün de burada karate kursunun nesil törenindeyiz. Sağlam baş, sağlam bedende bulunur şiarına inanıyoruz. Çocuklarımızın hem daha disiplinli yaşaması, hem daha sağlıklı yaşaması, hem ziyanlı alışkanlıklardan uzak durması, bilgisayar ya da bağımlılık yapan öbür uğraşlardan uzak kalıp daha sporla bütünleşik hayatlarının olması noktasında tüm grup arkadaşlarımızla bir arada ağır bir gayret içerisindeyiz. Bu manada Muş’ta da çok bu türlü ilgisi yüksek bir veli kitlemiz var. Bilhassa eline yavrusunu almış spor kıyafetiyle onu kursuna götüren velileri gördükçe çok keyifli oluyorum. Bu görüntüleri ilimiz genelinde arttıracağız” dedi.

Vali Çakır, konuşmasının devamında Muş’ta spor kulüplerine yaklaşık 7,5 milyon TL birebir yardım takviyesinde bulunduklarını hatırlatarak, “Hem okul sporlarında, tüm branşlarda, hem de spor kulüplerinde deplasmanlı liglerde bu Muş bu sene çok önemli bir ivme kazandı. İnşallah bunu çok daha üstlere taşıyacağız. Uygun öğrencilerimizin salonlarla buluşturulması için çocuklarımızın spor gereçleri desteklenmesi gerekir. Bu manada biz geçen sene spor kulüplerine yaklaşık 7,5 milyon TL tıpkı yardım dayanağında bulunduk. Bu sene bu yardımlarımız daha da fazla olacak. Bu hususta tüm sporla uğraşmak isteyen, spor yapmak isteyen çocuklarımızın gereksinimlerinin tamamını karşılayacağız. Bu hususta hazırlıklarımız var. İnşallah okullar kapanmaya yakın tüm branşlarda takviye sağlayacağız” sözlerini kullandı.

Çocukları daha sağlam bir biçimde yarınlara hazırlamak istediklerini söyleyen Vali Çakır “Bunlar hoş sahneler, keyifli uğraşlar. Ben de yıllarca çocuğumu kurslara götürdüm, onu yağmurda, çamurda, sabırla bekledim. Bunlar ileriye dönük çok tatlı anılar. Burada da çocuklarımızın heyecanını gördük, daima bir arada ortak olduk. Sporun kişiyi bu türlü biraz ayakların üzerine tutma maharetini yükseltici, paylaşımcı taraflarını daima bir arada biliyoruz. Biz çocuklarımız daha disiplinli, daha paylaşımcı, daha bu türlü fiziken ve ruhen daha sağlam bir halde yarınlara hazırlamak istiyoruz ve inanıyoruz ki sporda bütünleşik, sporla geçirme merakı olan çocukların derslerde de kesinlikle çok başarılı oluyor. Muş’ta tüm çocuklarımız, yavrularımızı, hepimiz kesinlikle sporun bir branşıyla uğraşır hale getireceğiz. Muş zati kayak, tekvando, karate, güreş üzere aşikâr başlı sporlarda baskın bir üstünlüğümüz var. Alışılmış bu bahiste bizim gayemiz yalnızca burada kurslarda çocuklarımıza idman yapması, jenerasyon yapması değil. Burada yetenekli atletleri biraz daha keşfedip onların üzerine daha fazla eğilip inşallah onlarla da Türkiye şampiyonu, Avrupa şampiyonu, dünya şampiyonu çıkarmak gayemiz. Bu manada aslında Muş’ta ileriye yönelik umut verici derecelerimiz var. İnşallah bunu çok farklı branşlara da yayacağız ve Muş’un ismini sporda da çok farklı yarış kategorilerine daima birlikte duyuracağız. Bu hususta azimliyiz, gençlerimize de güveniyoruz, hocalarımıza güveniyoruz” Formunda konuştu.

Düzenlenen merasime Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, şube müdürleri, aileler ve atletler katıldı. – MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz