Niğde Acil Davet Hizmetleri Vilayet Uyum Kurulu Toplantısı Yapıldı

0
48

Niğde Acil Davet Hizmetleri Vilayet Uyum Komitesi Toplantısı, Vali Cahit Çelik başkanlığında yapıldı.

Valilik Hüdavent Hatun Toplantı Salonu’ndaki toplantıda, acil davet hizmetlerinin aktif ve verimli bir formda sunulması, ilgili üniteler ortası uyumun sağlanması ve planlanan faaliyetler görüşüldü.

Toplantıda, İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen 112 Acil Davet Merkezi suram çalışmalarının 81 vilayette tamamlandığını belirten Niğde Valisi Cahit Çelik, tüm acil davetlerin 112 numarasıyla tek merkezden karşılanarak acil yardım hizmetinin verilmesinin amaçlandığını söyledi.

Yapılan açıklamada, “112 Acil Davet Hizmetleri Vilayet Uyum Komitesi Toplantısı, acil davet hizmetlerinin daha aktif, verimli ve süratli bir formda vatandaşlara sunulması için ilgili kurumlar ortasındaki iş birliği ve uyumun sağlıklı bir biçimde yürütülmesi ve devamlılığını sağlamak hedefiyle gerçekleştirilmektedir. Alınan davetin yanlışsız formda karşılanması, en kısa müddette olay ile ilgili bilgilerin tekerrüre düşülmeden hakikat bir halde alınması ve müdahale gruplarına kısa müddette bildirilmesi son derece değerlidir. Yaşanan zelzele, yangın, sel üzere afetler ile büyük çaplı trafik kazaları, tren, uçak kazaları yahut mesken, iş yeri yangınları üzere olaylarda uyum gerektiren olayların artması, acil davet karşılama ve yönlendirme hizmetlerinin değerini bir kat daha artırmıştır. 112 Acil Davet Merkezlerinde uyumun en üst düzeye taşınması, ilgili üniteler ortasındaki iş birliği ve uyumun sağlıklı bir halde sürdürülmesi, can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi açısından büyük bir kıymete sahiptir” sözlerine yer verildi. – NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Lokal

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz