Niğde’de 3. Sınıf Öğrencilerine Spor Yetenek Taraması Yapıldı

0
51

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı çerçevesinde Niğde’de 3. sınıf öğrencilerini kapsayan yetenek taraması testleri yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa hayata geçirdiği Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ile tüm öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmesi amaçlanıyor.

Program çerçevesinde geleceğin şampiyon atletlerinin tespit edilmesi ve çocuklara spor kültürünün aşılanması, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasının hedefleniyor.

Çocukların sporla tanıştırılması ve spora başlama yaşında olan yetenekli çocukların tespit edilmesi maksadıyla uygulanan projede, okullarda kâfi fizikî ve eğitsel alt yapı oluşturularak öğrencilerin spor aktivitelerine erişimleri de sağlanıyor.

Sporu tabana yayarak öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi ve yetenekli öğrencilerin keşfedilmesine taban hazırlayan projede öğrencilerin spora olan yatkınlıkları belirleniyor, test ve ölçümlere katılan öğrencilerin belirli bir kısmı Sportmen Kimliği Geliştirme Eğitim Programına davet ediliyor. – NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz