Niğde’de İş Merkezinde Düşen Çocuk Güvenlik Filesinden Kurtuldu

0
68

Niğde‘de iş merkezindeki güvenlik ağı hayat kurtardı

6. kattan apartman boşluğuna düşen çocuğun filelere takılması güvenlik kamerası tarafından bu türlü kaydedildi

NİĞDE – Niğde’de bir iş merkezinin 6’ncı katından apartman boşluğuna düşen çocuk, güvenlik filesi sayesinde beton tabana düşmekten kurtuldu.

Ailesi ile birlikte Atabek İş Merkezi’nin 6. katında bulunan çocuk, oyun oynarken ailenin bir anlık dalgınlığının akabinde apartman boşluğuna düştü.

İSG yönetmeliği çerçevesinde iş merkezinin her bir katına çekilen güvenlik ağı sayesinde tabana düşmekten kurtulan çocuk, düştüğü fileden iş merkezinin paklık vazifelisi tarafından çıkarıldı.

Çocuğu düştüğü fileden kurtaran misyonlu Vahit Akgül, güvenlik filesi olmasaydı çocuk hayatını kaybedebilirdi, dedi.

Akgül, “Çocuk atlamış aşağıya düşmüş. Ben de paklık yapıyordum, burada paklık görevlisiyim. Annesi çağırdı, babası da geziyordu ortada. Ben de geldim demirin üstünden atladım, çocuğu oradan aldım annesine verdim. Olay 6’ncı katta oldu. File sistemi olmasaydı çocuk hayatını kaybedebilirdi, o yüzden filelerin ne kadar olduğunu söylemek isterim” dedi.

Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen olayın akabinde mesken ve iş yerlerinde uygulanması gereken güvenlik tedbirlerinin hayat kurtarıcı olduğu bir sefer daha gözlemlendi.

A Sınıfı İş Sıhhati ve Güvenliği Uzmanı Mehmet Aksan yaptığı açıklamada uygulanması zarurî olan İSG yönetmeliklerinin hayat kurtarıcı olduğunu söyleyerek, “Bugünkü kazada gördüğümüz üzere ailemizin dikkatsizliğinden ötürü küçük bir çocuğun güvenlik ağına düştüğünü görüyoruz. Buradaki en değerli şeylerden biri 6331 sayılı İş Sıhhati ve Güvenliği Kanunu, 2013 yılında da Yapı İşleri Yönetmeliği ve Bina Eklentileri Yönetmeliği çıkmıştı. Bu yönetmelikte de sahan boşluklarında, merdiven boşluklarında, cephe boşluklarında güvenlik ağlarının olması gerekliliği var. 6331 sayılı kanun, patronlara ve mülk sahiplerine toplu muhafaza tedbirlerinin hepsinin alınması zarurî kılar. Bu tedbirler alındığı takdirde üzücü olaylardan, maddi ve manevi ziyandan korunmuş oluruz” formunda konuştu.

Niğde'De İş Merkezinde Düşen Çocuk Güvenlik Filesinden Kurtuldu - İlisuluk Haber

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz