Para Tekvando Türkiye Şampiyonası Konya’da başladı

0
37

Para Tekvando Türkiye Şampiyonası Konya‘da başladı. Türkiye Tekvando Federasyonu Lideri Prof. Dr. Metin Şahin, Paris Olimpiyatlarında argümanlı olduklarını belirterek, “Defalarca grup halinde şampiyon olduğumuz, Avrupa Şampiyonu olduğumuz bir branş. Türkiye’de yaygınlaşması için federasyon olarak önemli bir çalışma yapıyoruz” dedi.

Türkiye Para Tekvando Şampiyonası, Konya Selçuklu Milletlerarası Spor ve Kongre Merkezi’nde başladı. Fizikî engelli para tekvandocuların çaba ettiği, gün uzunluğu devam edecek şampiyonada, derece alan atletler ulusal kadroya gitmeye hak kazanacak.

“2024 Paris Olimpiyatları’nda para tekvando 10 kotaya çıktı”

Türkiye Tekvando Federasyonu Lideri Metin Şahin, Para Tekvando Türkiye Şampiyonası’nı Konya’da gerçekleştirdiklerini söz ederek, “Para tekvando 2008’den bugüne Türkiye’de Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından yapılmaktadır. 2020’deki olimpiyatlarda Para Tekvando ülkemizi temsil etti. 6 sportmen ile katıldık, 2 tane madalya aldık. Bugün 2024 Paris Olimpiyatları’nda para tekvando 10 kotaya çıktı. 10 kotanın 8’ini alarak, en fazla kota alan ülke olarak bundan da gurur duyuyoruz. Paris Olimpiyatları’nda iddialıyız. Tekraren grup halinde şampiyon olduğumuz, Avrupa şampiyonu olduğumuz bir branş. Türkiye’de yaygınlaşması için federasyon olarak önemli bir çalışma yapıyoruz. Yaptığımız çalışmaların sonucunda bu kadar kota ile yani 10’da 8’lik bir kota ile en fazla kota alan ülke olmamız ve atletlerimizi çoğaltarak rekabeti artıyor olmamız, geldiğimiz noktayı gösteriyor” biçiminde konuştu.

“Engeliniz varsa en yakın tekvando salonlarına bekliyoruz”

Para tekvandoyu yalnızca müsabaka sporu olarak düşünmediklerini belirten Lider Şahin, “Biz ülkemizde para tekvandoyu yalnızca bir yarış sporu olarak düşünmüyoruz. Birebir vakitte ülkemizde engelli vatandaşlarımızın spora katılabilmesi ve olağan hayatta spordan faydalanabilmesi için bunu bir araç olarak görüyoruz. Türkiye’yi araştırıyoruz, Türkiye’ye bakıyoruz, engelli vatandaşlarımızı para tekvandoya davet ediyoruz. Tekvandoda, para tekvandoda dünyadaki en güçlü ülke Türkiye’dir. Maniniz varsa en yakın tekvando salonlarına, kamu kurumlarımızın çalıştırdığı yerlerdeki salona bekliyoruz” diye konuştu. – KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz