Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Lider Adayı Birol Aydın, İstanbul’un nüfusunu azaltma projelerini KİPTAŞ ile gerçekleştireceğini vaat etti

0
39

Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lider adayı Birol Aydın, kentin nüfusunu azaltma projelerini KİPTAŞ marifetiyle gerçekleştirme vaadinde bulundu.

Bayrampaşa Zerzevat Meyve Hali esnafıyla bir ortaya gelen Aydın, kahvaltı yaptığı İstanbul Halciler Derneği’nde yöneticilerin taleplerini dinledi, projelerini anlattı.

Aydın, daha sonra partisinin İstanbul vilayet başkanlığının da bulunduğu Saadet Plaza’da iş yerlerini gezdi, kırmızı karanfil dağıttı.

Burada yaptığı konuşmada, İstanbul’un, tekinsizliğin kol gezdiği bir hale büründüğünü savunan Aydın, daha güzel bir ömrün mümkün olduğunu söyledi.

Birol Aydın, “Göreve gelir gelmez birinci evvel geçim zahmetinden ötürü muzdarip olan ailelerin yaralarına merhem olmayı asli misyonumuz olarak görüyoruz. Her şeyden evvel okullarımıza aç karnına gidip gelen çocuklarımız kalmasın diye ‘kantin kart’ projemizi hızla devreye sokacağız.” dedi.

İşsiz gençleri iş buluncaya kadar toplu taşımadan fiyatsız faydalandıracakları ve taksi meselesini da kente 35 bin taksi kazandırarak çözecekleri vaatlerinde bulunan Aydın, fazla olduğunu düşündüğü İstanbul nüfusuyla ilgili de şu sözleri kullandı:

“En temel problemimiz uzun vadede İstanbul’un rahatlaması, nüfusunu azaltma projesidir. İsmine ‘Memleket İsterim’ projesi diyoruz. İstekli olarak insanlarımızın kendi memleketlerine ya da tercih edecekleri memlekete gitme projelerini KİPTAŞ marifetiyle gerçekleştireceğiz. Ayrıyeten kentsel dönüşümü de fiyatsız olarak yapacağız.”

Kaynak: AA / Şimdiki

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz