Sındırgı Belediyesi Eğitim Merkezi’nden öğrencilere paylaşma duygusu aşılanıyor

0
38

Balıkesir‘in Sındırgı ilçesinde, Sındırgı Belediyesi Eğitim Merkezi (SIBEM) öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanarak hayata geçirilen “Dilek Ağacı Projesi”yle öğrenciler ortasında paylaşma hissinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında Düvertepe Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri dileklerini zarfa yazdı, SIBEM öğrencileri de hayallerini gerçekleştirdi. Dilek mektupları rastgele çekildi ve öğrenciler ailelerinin imkanları ölçüsünde hediyeleşmenin memnunluğunu yaşadı.

Akpınar Ömür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda konuşan Sındırgı Belediye Lideri Ekrem Yavaş, hediyeleşmenin keyfini, hazzını verebilme hissini yaşatmalarından ötürü çok keyifli olduklarını söyledi.

Yavaş, “Hem SIBEM’deki öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve Düvertepe Yatılı Bölge Ortaokulundaki öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Çok hoş bir proje.” dedi.

Proje koordinatörü Beyza Demircan da projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

“Düvertepe’deki öğrencilerimiz birer dilek dilediler. Bizim öğrencilerimiz de bu dilekleri gerçekleştirdiler. Paylaşmanın verdiği memnunluğu hem biz öğretmenler hem öğrenciler ortaklaşa tattık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Projenin aslında altyapısını biz evvelce hafta hafta olarak SIBEM’deki öğrencilerimizle işledik. Paylaşmanın üzerine sohbet ettik. Belediye Liderimiz Ekrem Yavaş, İlçe Müftümüz Sami Türkel de bu sohbetlere dahil oldu. Daha sonrasında teorik olan bilgileri pratiğe döküp daha da akılda kalıcı hale gitmek için bu türlü bir proje ortaya çıktı. Herkes çok heyecanlandı, heyecanlarının da sonucu aldılar. Hoş bir gün yaşadık.”

Düvertepe Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerinin Bilim Merkezi gezisi ve küçük salonda sinema keyfi yaşamasıyla sona eren aktifliğe, Sındırgı Kaymakamı Didem Dinç Özay, İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Muzaffer Çakır, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz