Sinop’ta Öğrenci Velileri Kan Bağışında Bulundu

0
39

Sinop‘ta, öğrenci velileri kan bağışında bulundu.

Kampanyaya katılan veliler, açılan stantta gelerek burada kan bağışında bulundu.

İl Ulusal Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Arslan, burada gazetecilere, “Okulumuzda Kampanya Var'” sloganıyla velilerin kan bağışında bulunmalarına vesile oldukları için memnuniyet duyduklarını söyledi.

Kan bağışının değerine dikkati çeken Arslan, “Öğrenciler, ailelerinin kan bağışına dayanak vermeleri için önayak oldular. Önümüzdeki süreçte bunu klâsik hale getirme, kalıcı olma isteğindeyiz. Ulusal Eğitim Müdürlüğü olarak, okul yöneticileri, öğretmenlere, öğrencilere ve kan bağışında bulunan velilere buradan teşekkür ediyorum.” dedi.

Kampanyaya iştirakinin epey ağır olduğunu belirten Coşkuner, “Öğrencilerin, velilerden kan bağışı konusunda ısrarlı olmaları sonucunda hoş bir kampanya oluştu. Öğrencilere, getirdiği her bağışçı için kendilerine bir madalya verdik. Buradan öğrencilerimizi kutluyorum. Yılda en az iki kere bu tıp kampanyanın yapılması lazım. Kan bir gereksinimdir. Kan üretilen bir unsur değildir. Kana muhtaçlığı olanlar için kan, hasebiyle kan bağışçısı lazım. Hastalarımız bunları bekliyor. Kendini âlâ hisseden, sağlıklı insanların kesinlikle kan bağışı yapmalarını istiyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: AA / Aktüel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz