TBMM Genel Heyeti’nde Adıyaman ve Şanlıurfa’nın sıkıntıları konuşuldu

0
33

TBMM Genel Şurası, Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı.

Bozdağ, gündeme geçmeden evvel iki milletvekiline gündem dışı kelam verdi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mustafa Alkayış, 6 Şubat 2023’teki zelzele felaketinden sonra Adıyaman’da yapılan çalışmaları anlattı.

Alkayış, kentin yüzde 30’unun yıkıldığı zelzelede, 8 bin 561 kişinin hayatını kaybettiğini, yaklaşık 17 bin kişinin de yaralandığını aktardı.

Kızılay tarafından 9 bin 145 muhtaçlık sahibi aileye toplumsal yardım kartı dağıtıldığını lisana getiren Alkayış, hak sahibi vatandaşlara konutlarının teslim edilmeye başlandığını ve kalıcı konutların üretiminin devam ettiğini söyledi.

Alkayış, sarsıntının tesirlerini ortadan kaldırmak için büyük bir efor gösterdiklerini, daima alanda olduklarını, yıkılan kentlerini eskisinden daha görkemli hale getireceklerini vurguladı.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ise Şanlıurfa’nın sıkıntılarına değinerek bölgede tarım, ulaşım, sıhhat başta olmak üzere birçok alanda vatandaşların sorun yaşadığını anlattı.

Tanal, seçim bölgesinde uçak seferlerinin yetersiz olduğunu, GAP’ın yıllardır bir türlü bitirilmediğini de lisana getirdi.

Kaynak: AA / Siyaset

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz