TBMM’de FETÖ polemiği! CHP’li Tanal’ın kelamlarına Meclis Başkanvekili Bozdağ’dan zehir zemberek cevap

0
39

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Heyeti’nde CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, kürsüde hitap ederken AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek‘le tartıştı. Gökçek’e “Sen FETÖ’cünün daniskasısın.” diyen Tanal, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ‘a da eski kelamları üzerinden yüklendi. Bozdağ, Tanal’ın kelamlarına karşılık verirken Osman Gökçek de hitap etmek için kelam istedi. Gökçek’in Tanal’a karşılık vermesi ve CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın’a da laf atması sonrası Meclis’te tansiyon yükseldi.

TBMM Genel Konseyinde, kamuoyunda “8. Yargı Paketi” olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ile Kimi Kanunlarda ve 659 Sayılı Kanun Kararında Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine geçilmeden evvel AK Parti ve CHP milletvekilleri ortasında tartışma yaşandı.

“SEN FETÖ’NÜN DANİSKASISIN”

Kürsüde Genel Kurul’a hitap eden CHP Şanlıurfa Milletvekili Tanal, AK Parti Ankara Milletvekili Gökçek’e yönelik olarak “FETÖ’nün okullarında okuyan sen değil misin? Gırtlağına kadar haram yiyen sen değil misin? Sen FETÖ’nün daniskasısın! FETÖ’cü arıyorsan bak, bakan burada. Bekir Beyefendi, FETÖ için ‘O muhteremdir’ diyordu. Hepiniz Bekir Beyefendi üzere değil misiniz?” dedi.

Tbmm'De Fetö Polemiği! Chp'Li Tanal'In Kelamlarına Meclis Başkanvekili Bozdağ'Dan Zehir Zemberek Cevap - İlisuluk HaberCHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal

“BEN O KELAMLARI LAĞIMA ATTIM, ORADAN ELİNİZİ SOKTUKÇA ELİNİZ DE AĞZINIZ DA KİRLENİR”

Bunun üzerine Bozdağ, şahsına dönük iftirayı reddettiğini lisana getirerek, “Her sıkışıldığında, Bekir Bozdağ konusu geldiğinde söylediğim kelamlar açılıyor. Ben onları çöplüğe, lağıma attım. Oradan elinizi soktukça eliniz de kirlenir ağzınız da kirlenir. Lütfen bunu yapmayın. Ben FETÖ ile gayret eden adamım. Bu terör örgütünün devletten ayıklanması, temizlenmesi için gövdemizi ortaya koyduk ve bu çabaya Türkiye de herkes de şahittir. Daima bizim lağıma attığımız, tekraren reddettiğimiz o kelamlardan ötürü söylediklerimiz ortada. Her kezinde gündeme getirilmesi saygısızlık. 2011’de söylenmiş bir lafı, dün söylenmiş üzere tekraren temcit pilavı üzere buraya getirmenin ne alemi var? O vakit söylediğim lafı çöplüğe, lağım çukuruna attım. FETÖ terör örgütüdür, Fethullah Gülen de terörist başıdır. Benim söylediğim budur.” sözlerini kullandı.

Tbmm'De Fetö Polemiği! Chp'Li Tanal'In Kelamlarına Meclis Başkanvekili Bozdağ'Dan Zehir Zemberek Cevap - İlisuluk HaberTBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ

“SAMANYOLU TV’NİN ÖNÜNDE ZIRLADIN”

AK Partili Osman Gökçek de kelam alarak Tanal’a karşılık verdi. Gökçek, “FETÖ’ye operasyon yapıldıktan sonra Samanyolu TV’nin önünde zırlayan kişi sizsiniz Sayın Mahmut Tanal. Orada kapılarda hüngür hüngür ağlarken, beşerler size geldiklerinde onları savunan sizdiniz. Geçmişi yargılamaya kalkarsak, Özgür Özel Yahyalar Koleji’nden kızına ödül almıştır. Fethullah Gülen’in bir terörist olduğu devlet tarafından ilan edildikten sonra Adem Yavuz Arslan üzere beşerler Sayın Kılıçdaroğlu’nu desteklerken sizler tek bir söz dahi etmediniz. PKK terör örgütü sizi destekledi, ses çıkarmadınız. FETÖ sizi destekledi, ses çıkarmadınız.” dedi.

Tbmm'De Fetö Polemiği! Chp'Li Tanal'In Kelamlarına Meclis Başkanvekili Bozdağ'Dan Zehir Zemberek Cevap - İlisuluk HaberAK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek

“ESKİDEN UCUZ BİR OTOMOBİLE BİNERDİN”

CHP’li Gökhan Günaydın’a da laf atan Gökçek, “Sen kendi sekreterine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden hangi otomobilleri aldın Gökhan Günaydın. Evvelden ucuz bir otomobile binerdin. Ekrem İmamoğlu’yla ortan yeterli olduktan sonra hangi otomobillere biner oldun.” tabirlerini kullandı.

“SİZİN ÇÖPE ATTIĞINIZ KELAMLAR VE HAREKETLER YÜZÜNDEN BİR SÜRÜ İNSAN MAHPUS YATIYOR”

Tartışmaya katılan Günaydın, kelam alarak “Sayın Meclis Lideri da, buraya çıkan milletvekilleri de diyorlar ki, ‘Geçmişe ait sözlerimizi çöpe attık.’ Valla Türk Ceza Kanunu insanların ne vakit hangi maddeyi çöpe attığına bakmıyor. Sizin çöpe attığınız kelamlar ve aksiyonlar yüzünden bu memlekette bir sürü çorbacı, boyacı yıllarca mahpus yatıyor. Kendinizi bu türlü kurtaramazsınız. Arkadaşlarımız söyledi, teker teker söyleyin hanginiz FETÖ’nün okulunda okumadınız? Hanginiz Bank Asya’ya para yatırmadınız? Hanginiz teker teker Pensilvanya’ya gitmediniz? Gerçeğin ne olduğunu biliyoruz.” dedi.

Tbmm'De Fetö Polemiği! Chp'Li Tanal'In Kelamlarına Meclis Başkanvekili Bozdağ'Dan Zehir Zemberek Cevap - İlisuluk HaberCHP İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın

“BU MEMLEKETTE HUKUK OLSA SEN DIŞARI ÇIKAMAZSIN”

Gökçek’e de yanıt veren Günaydın, “Ya bu ne biçim mukadderat ki Melik Gökçek’in oğlu Osman Gökçek bana dürüstlük dersi vermeye çalışıyor. Osmancığım ben senin üzere laftan kaçmam. Bu memlekette hukuk olsa sen dışarıya çıkamazsın. Artık de söylediğin soruya yanıt vereyim. Benim bir tane otomobilim var, 2006 model. İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri’nin Özel Kalem Müdürü Kadriye Hanım benim sekreterim değil. Benim mecliste çalışan sekreterim dışında bir sekreterim yok.” dedi.

BİRLEŞİME ORTA VERİLDİ

AK Partili ve CHP’li milletvekilleri ortasındaki tartışmanın büyümesi sonrası Meclis Lideri Bekir Bozdağ, birleşime yarım saat orta verdi.

Tbmm'De Fetö Polemiği! Chp'Li Tanal'In Kelamlarına Meclis Başkanvekili Bozdağ'Dan Zehir Zemberek Cevap - İlisuluk Haber

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz