TEKİRDAĞ İFTAR VAKTİ | Tekirdağ iftar saati ne vakit, ezan saat kaçta okunacak? 2024 Ramazan Ezan Vakitleri!

0
44

Ramazan ayı gelmesiyle birlikte iftar saati ve imsak vakitleri merak ediliyor. Tekirdağ iftar saati ne vakit ve Tekirdağ iftar vakti saat kaçta okunacağı gündeme geliyor. Tekirdağ iftar saati kaçta okunacağı ve imsak saati ne vakit olduğu araştırılıyor. Tekirdağ iftar saati ne vakit, ezan saat kaçta okunacak? 2024 Ramazan Ezan Vakitleri! Ayrıntılar haberimizdedir…

TEKİRDAĞ İFTAR VAKTİ SAAT KAÇTA?

Ramazan, Hicri takvime nazaran 9. ay ve İslam dininin inancına nazaran İslam Peygamberi Muhammed’e Kur’an ayetlerinin inmeye başladığı, birebir vakitte Müslümanlarca oruç tutulmaya ve teravih namazının kılındığı aydır. Bu ayda oruç tutmak, İslam’ın beş temel koşulundan biridir. Ay’ın hilal görünümünün birinci görülüşünden itibaren 29 yahut 30 gün boyunca Ramazan’ın sürdüğü, hadislerden alıntılanarak hesaplanmıştır.

Bu yıl, Ramazan ayı 11 Mart Pazartesi günü başlıyor. Tekirdağ Ramazan ayının birinci günü iftar vakti 11 Mart Pazartesi saat 19:17’de ezan okunacak.

Teki̇rdağ İftar Vakti̇ | Tekirdağ Iftar Saati Ne Vakit, Ezan Saat Kaçta Okunacak? 2024 Ramazan Ezan Vakitleri! - İlisuluk Haber

TEKİRDAĞ İMSAK VAKTİ NE VAKİT?

Sözlükte “kendini tutmak, engellemek, el çekmek, geri durmak” manalarına gelen imsak, dinî bir kavram olarak, fecr-i sâdıktan, iftar vaktine kadar yemeden, içmeden, cinsel ilgi ve öteki orucu bozan şeylerden uzak durmak, el çekmek demektir. İmsakin zıttı iftardır.

Halk ortasında ise “imsak” oruç tutmaya başlanan fecr-i sâdığın oluştuğu vakit manasında kullanılır. Bu manada imsak, oruca başlama vakti demektir.

Bu yıl, Ramazan ayının birinci günü 11 Mart Pazartesi 2024 tarihine denk geliyor. Bu sene birinci sahur vakti 11 Mart Pazartesi saat 05:54 gecesine denk gelmekte.

2024 KADİR GECESİ NE VAKİT?

Diyanet’in paylaştığı takvime nazaran, Kadir gecesi Ramazan ayının son 4 günüdür. 6 Nisan- 9 Nisan ortası Kadir gecesi olarak kabul edilebilir.

Teki̇rdağ İftar Vakti̇ | Tekirdağ Iftar Saati Ne Vakit, Ezan Saat Kaçta Okunacak? 2024 Ramazan Ezan Vakitleri! - İlisuluk Haber

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz