TOKİ, Kurtcan Çelebi’nin arsa çıkmasını iptal etti

0
51

Toplu Konut Yönetimi (TOKİ) Başkanlığı, AK Parti Ankara Milletvekili Kurtcan Çelebi‘ye arsa çıkmasına ait, “Herhangi bir kontrat imzalanmamış, hakkından feragat ettiğini belirtmesi üzerine hak sahipliği iptal edilmiştir” açıklamasında bulundu.

TOKİ, AK Parti Ankara Milletvekili ve Merkez Karar İdare Heyeti üyesi Kurtcan Çelebi‘ye Gölbaşı ilçesinde arsa çıkması ve haberlere mevzu olmasına ait yazılı açıklamada bulundu. TOKİ, ‘İlk Konutum Arsa Projesi’nde müracaatların 10 Ekim 2022 ve 15 Kasım 2022 tarihleri ortasında alındığını hatırlatarak, “TOKİ web sitesi üzerinden açıklanan müracaat kaidelerine nazaran tapu sahipliği bulunmayan, ikamet durumları uygun olan, belli bir gelir seviyesinin altında olan ve daha evvel TOKİ projelerinden faydalanmayan vatandaşların müracaatları alınarak belirlenen kaidelere uygunlukları ön incelemeden geçirilerek kura sürecine tabi tutulmuştur. Bu kuralar sonucu hak sahiplikleri belirlenmiştir” denildi.

“Şartları sağlamayanların hak sahiplikleri kontrat imzalamış olsalar bile sona erdirilmektedir”

Açıklamada, kelam konusu süreçte hak sahiplerinin belirlenmesine yönelik kuraların 21-22 Şubat tarihleri ortasında çekildiği belirtilerek, şu tabirlere yer verildi:

“İlerleyen süreçte noter huzurunda yer belirleme kuraları çekilecek olup, hak sahipleri için banka mukavelesi esnasında mülkiyet ve gelir durumları denetim edilerek koşulları uygun olanlar ile kontrat imzalanmaktadır. Habere husus hak sahibi Kurtcan Çelebi ile ilgili rastgele bir kontrat imzalanmamış, hakkından feragat ettiğini belirtmesi üzerine hak sahipliği iptal edilmiştir. Yönetimimizce yapılan bütün çalışmalarda kurallara uygunluğu denetim edilerek süreç tesis edilmektedir. Koşulları sağlamayanların hak sahiplikleri kontrat imzalamış olsalar bile sona erdirilmektedir.” – ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Lokal

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz