TYB Lideri Mahmut Bıyıklı, AA’nın ‘Yılın Kareleri’ oylamasına katıldı

0
32

Türkiye Muharrirler Birliği (TYB) İstanbul Şube Lideri Mahmut Bıyıklı, Anadolu Ajansının (AA) gözünden 2023’e damga vuran olaylara ait fotoğrafların yer aldığı “Yılın Kareleri” oylamasına katıldı.

Bıyıklı, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt içi ve dışında çektiği fotoğrafları inceleyerek, “Haber”, “Çevre ve Yaşam”, “Spor”, ” Deprem : Umut” ve ” Gazze : Kanıt” kategorilerinde tercihte bulundu.

Gazze : Kanıt” kategorisinde Ali Jadallah’ın “Bombalar altında” isimli fotoğrafını seçen Bıyıklı, “Pek çok şeyi yalnızca bir haber olarak okuyup geçiyoruz yahut bir fotoğraf olarak bakıp geçiyoruz ancak orada bombalar altında beşerler çocuklar, bayanlar, yaşlılar ve hastalar var. Bombalar altında kaç hasretler, hayaller, geleceğe dair planlar, hayaller var.” sözünü kullandı.

AA’nın İspat kitabıyla İsrail’in Gazze’ye hücumlarının ve soykırımın duyurulmasında değerli bir rol üstlendiğini belirten Bıyıklı, “Buradaki her fotoğrafın birer ispat olmasını, tarihe kayıt olmasını çok kıymetli bir misyon olarak görüyorum.” dedi.

Bunun gazeteciliğin ötesine taşan bir durum olduğuna işaret eden Bıyıklı, “Özellikle Gazze’nin adım adım yok edilmesi, insanların katledilmesi, acıların, orada yaşanılan zulmün dünyaya duyurulması noktasında Anadolu Ajansı göğsümüzü kabartan bir iş çıkardı.” formunda konuştu.

“Spor” kategorisinde Sergei Gapon’un “Sahada isyan” fotoğrafını oylayan Bıyıklı, “Deprem: Umut” kategorisinde Sergen Sezgin’in “209. saat” karesini, “Haber”de Samir Jordamovic’in “Uğurlama”, “Çevre ve Yaşam” kategorisinde ise Mostafa Alkharouf’un “İlk kıblede namaz” fotoğrafını seçti.

Kaynak: AA / Yeni

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz