Ulaştırma Bakanı: Süratli tren ağı Karadeniz’e ulaşacak

0
35

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, süratli tren ağını Karadeniz‘e ulaştıracaklarını söyledi.

Uraloğlu, Samsun‘da Karayolları 7. Bölge Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, yüksek süratli tren ağını tüm Türkiye’de daha da yaygın hale getireceklerini aktardı.

Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Eskişehir-İstanbul ve Konya-Karaman çizgilerinin akabinde en son Ankara-Sivas süratli tren sınırını açtıklarını lisana getiren Uraloğlu, “Şimdi süratli tren ağımızı artık Karadeniz‘e ulaştıracağız. Kırıkkale-Çorum- Samsun süratli tren çizgisi ile evvel Kırıkkale’den Çorum’a sonra da Samsun‘a süratli tren getireceğiz. Projenin tamamlanmasıyla Ankara- Samsun ortası kara yoluyla 7 saat süren seyahat mühleti 2 saat 45 dakika olacak. 509 kilometre uzunluğundaki Samsun-Sarp Demiryolu projesi de gündemimizdedir. İnşallah bu yıl içinde onun da proje çalışmalarını başlatacağız.” dedi.

Karadeniz Kıyı Yolu‘nun, bölünmüş yol olarak hizmete alınmasıyla birlikte süratle gelişmeye başlayan Samsun‘un, gerek kent içinde, gerekse transit ulaşımda trafik yoğunluğunun her geçen gün artan bir cazibe merkezi olduğuna dikkat çeken Uraloğlu, “Bu nedenle Samsun‘un büyüme suratına ve artan trafik yoğunluğuna bağlı olarak yeni projeler üretiyor, dev yatırımları hayata geçiriyoruz. 2002 yılından bu yana Samsun‘un ulaşım ve bağlantı altyapısı için yaklaşık 73 milyar 391 milyon lira yatırım yaptık. 120 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 313 kilometreye, 119 kilometre olan bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunu ise 375 kilometreye çıkardık.” sözünü kullandı.

Bakan Uraloğlu, Samsun‘un 3 bin 752 metre uzunluğunda 55 köprüsünün bulunduğunu ve bunu 17 bin 200 metre uzunluğunda 123 köprüye yükselttiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Bu yıl sonuna kadar 421 metre uzunluğunda 4 köprü daha inşa etmeyi planlıyoruz. Samsun‘un 553 metre uzunluğunda tek bir tüneli vardı, ona 2 bin 325 metre uzunluğunda 2 tünel daha ekledik. Bugün burada inceleyeceğimiz Kent Hastanesi İrtibat Yolları ve Yeşilkent Kavşağı üretimi sürerken, Samsun-Bafra ve Samsun Etraf Yolu bitümlü sıcak karışım tamiratı, Havza-Vezirköprü Yolu, Çarşamba-Ayvacık Yolu, Ladik-Taşova Yolu üzere 10 başka kara yolu projemizin çalışmaları da devam ediyor. Samsun başta olmak üzere Karadeniz Bölgesi’nin sıhhat alanındaki muhtaçlık duyduğu 1103 yataklı Samsun Kent Hastanesi’nin imali ile irtibat yollarının üretimini da tıpkı anda yürütüyoruz. Yolumuzu, Samsun Etraf Yolu’na iki noktadan bağlanacak biçimde projelendirdik. 5,3 kilometre uzunluğundaki yolumuzu 2×3 şeritli, bitümlü sıcak karışım standardında bölünmüş yol olarak inşa ediyoruz.”

Daha sonra Uraloğlu, beraberindeki Samsun Valisi Orhan Tavlı, TBMM Plan ve Bütçe Kurulu Lideri ve Samsun Milletvekili Mehmet Muş, AK Parti Genel Lider Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Demir, AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Lider adayı Halit Doğan ile birlikte Samsun Batı Yolu Projesi’ni ve Kent Hastanesi ilişki yollarını inceledi.

Kaynak: AA / Yeni

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz