Ulusal Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin sınıf tekrarı ve devamsızlık affıyla ilgili aldıkları karar konusunda taviz vermeyeceklerini belirtti

0
41

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin sınıf tekrarı ve devamsızlık affıyla ilgili aldıkları karar konusunda taviz vermeyeceklerini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) yapılan açıklamaya nazaran Bakan Tekin, Bakanlık yöneticileri ve 81 ilin ulusal eğitim müdürüyle Gölbaşı Mogan MTAL Uygulama Oteli’nde düzenlenen istişare toplantısında bir ortaya geldi.

Buradaki konuşmasında, vazifeye başladığı tarihten bu yana hayata geçirilen eğitim siyasetlerinin daha sağlıklı yürütülebilmesi için istişarelerde bulunmak emeliyle toplantı düzenlendiğini anlatan Tekin, alanda karşılaşılan bir aksaklık varsa el birliğiyle gerekli önlemleri alacaklarını tabir etti.

Her fırsatta eğitimin tüm paydaşlarıyla bir ortaya gelerek görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Tekin, hayata geçirilen her projenin, atılan her adımın daha âlâ anlaşılır ve uygulanabilir olması için bütün paydaşlarla paylaşılması gerektiğine işaret etti.

Tekin, “Bunun için de öncellikle bunu kendi yaşantımızla da göstermek zorundayız. Nasıl ki bana ulaşmak isteyen rastgele bir yönetici, öğretmen, öğrenci yahut velimizle gerek yüz yüze gerekse farklı irtibat kanallarıyla görüşme imkanı sağlayabiliyorsak sizlerden de birebir hassasiyeti göstermenizi ve size ulaşmak isteyen herkesle bağlantınızı açık tutmanızı istiyorum. İsteyen herkesin vilayet müdürümüze ulaşması gerekiyor, ulaşmak isteyip de ulaşmayan kimse kalmasın istiyorum.” tabirlerini kullandı.

Deprem bölgesine yapılan yatırımlara değinen Tekin, zelzelenin oluşturduğu hasarın yaralarını, “asrın felaketi”nde “asrın birlikteliği” anlayışıyla sarmaya devam ettiklerini vurguladı.

Mevzuat değişiklikleriyle ilgili hatırlatmalarda bulunan Bakan Tekin, “Merkezden aldığımız kararlarla genel bir çerçeve çiziyoruz. Bakanlık siyasetleri doğrultusunda, inşa etmeye çalıştığımız ideolojiye uygun olarak vilayet seviyesinde projeler geliştirebilirsiniz. Böylelikle alınacak önlemlerle birlikte çeşitli projelerle eğitim politikalarımızı hayata geçirmiş oluruz.” dedi.

Bakan Tekin, çocukların okul bahçelerinde klasik oyunlarla vakit geçirmeleri ve bu sayede hem obeziteyle gayret hem de dijital bağımlılıktan uzaklaşarak arkadaşlık bağlarını güçlendirmeyi hedeflediklerini, bunun için okul bahçelerinde gerekli düzenlemelerin yapılmasına devam edilmesi gerektiğini söyledi.

“İkinci devir sonunda da etkinlikler organize edeceğiz”

Yusuf Tekin, her periyodun son haftasını “etkinlikler haftası” olarak ilan ettiklerini belirterek, “Bu proje kapsamında birinci periyodun sonunda çeşitli etkinlikler organize ettik. İnşallah, haziran ayında ikinci devrin son haftasında da tıpkı aktiflikleri organize ederek bu haftayı daha dolu dolu geçirmek istiyoruz. Bu aktifliklerin çocuklarımız üzerindeki sonuçlarını da bilhassa görmek istiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

YKS soru havuzunda, müfredat ve ders kitabı vurgusu

Yükseköğretim Kurumları İmtihanı (YKS) için ÖSYM soru bankasına soru yazım çalışmalarına ÖSYM uzmanları ve akademisyenlerle birlikte Bakanlığa bağlı okullarda misyon yapan öğretmenlerin de dahil edildiğini kaydeden Tekin, YKS için oluşturulacak soru havuzunun Ulusal Eğitim Bakanlığının müfredatı doğrultusunda hazırlanan ders kitaplarındaki bahis ve kazanımları kapsayacağı bilgisinin vilayetlerdeki eğitim paydaşlarıyla paylaşılmasını istedi. Tekin, öğrencilerin sınıf tekrarı ve devamsızlık affıyla ilgili aldıkları karar konusunda taviz vermeyeceklerini vurguladı.

Toplantıya, Bakan Yardımcıları Celile Eren Ökten, Ömer Faruk Yelkenci, Nazif Yılmaz, Kemal Şamlıoğlu, genel müdürler ve 81 ilin ulusal eğitim müdürü katıldı.

Kaynak: AA / Yeni

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz