Ünlü gastronomi şefi üniversite öğrencileriyle yemek yaptı

0
37

Ünlü gastronomi şefi üniversite öğrencileriyle yemek yaptı

BİTLİS – Ünlü gastronomi şefi Yunus Emre Akkor, Bitlis‘e gelerek üniversite öğrencileriyle mutfağa girerek yemek yaptı.

Bitlis Eren Üniversitesinin Aşçılık ve Gastronomi Kısmı öğrencileri ile bir ortaya gelen ünlü şef, bilgi ve deneyimlerini aktardı. Bitlis Valiliğinin davetlisi olarak gelen ve ‘Bir İmparatorluğun Mutfak Hikayeleri’ isimli konferansın akabinde Bitlis Eren Üniversitesi Aşçılık ve Gastronomi Kısmı öğrencileri ile birlikte mutfağa giren Akkor, hem Osmanlı mutfağını anlattı hem de öğrencilerle ‘sarımsaklı pilav’ yaptı.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Türkiye’nin ünlü gastronomi şefini Bitlis’te ağırlamaktan ötürü memnuniyet duyduklarını söyledi. Elmastaş, “Biz şu anda üniversitemizin toplumsal bilimler meslek yüksekokulu mutfağındayız. Bugün burada çok hoş ve manalı bir aktiflik gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin meşhur şeflerinden Yunus Emre Akkor Beyefendi şu anda yan tarafta çalıştay programı düzenliyor. Tabi biz burada bu programı yaparken, Bitlis’in gastronomisine ve mutfağına dikkat çekmek istedik. Bitlis’in çok kadim bir geçmişi ve kadim bir mutfak kültürü var. Çok hoş ve lezzetli yemekleri var. Bunların tadılması gerekiyor. Bilhassa turizm alanında ihtisas üniversitesi olduktan sonra bu tıp aktiflikleri ağırlaştıracağız. Ünlü şefimizi de mutfağımızda konuk etmekten ötürü çok memnunuz. Bu tıp çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Gastronomi Şefi Yunus Emre Akkor ise üniversite öğrencileri ile mutfağa geçtiklerini belirterek, “Onlara mutfak kültürü ve yemeklerimiz hakkında bilmedikleri şeyleri öğretmeye çalışıyoruz. Aslında kültürün devamlılığını sağlamak bizim asli vazifemiz. Çağdaş yemekler içerisinde bazen kendimizi kaybetsek de kendi kültürümüzü bilmeden rastgele bir şeyi yorumlamak bizim için çok güç. Münasebetiyle buradaki genç kardeşlerimize evvel kendi kültürlerini gerçek öğrenmeleri gerektiğini, o kültürün aslında ne kadar kıymetli olduğunu, Anadolu’nun dünyanın en büyük ve bereketli, tarihi zenginliği bakımından da dünyanın yegane toprak modülü olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Daima birlikte geçmişten gelen lezzetleri Bitlis Eren Üniversitesinin mutfağında daima birlikte yapıyoruz” tabirlerini kullandı.

Ünlü Gastronomi Şefi Üniversite Öğrencileriyle Yemek Yaptı - İlisuluk Haber

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Lokal

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz