Üsküdar Belediye Lideri Hilmi Türkmen, lokal seçimlerdeki projelerini açıkladı

0
53

Üsküdar Belediye Lideri ve Cumhur İttifakı’nın Belediye Lider adayı Hilmi Türkmen, 31 Mart’ta yapılacak mahallî seçimlere ait projelerini anlattı.

Üsküdar‘daki Çavuşdere Spor Sarayı’ndaki programda konuşan Türkmen, İstanbul denince akla gelen semtlerden birincisinin Üsküdar olduğunu söyledi.

İlçenin bir taraftan Anadolu, öteki yandan Avrupa olmak üzere geçmişle geleceği bağrında barındıran değerli bir merkez olduğunu kaydeden Türkmen, “Geçtiğimiz 20 yılda Üsküdar’a eğitimden kültüre, spordan sıhhate, altyapıdan üstyapıya olmak üzere ihtilal niteliğindeki hizmetler yaptık” dedi.

Türkmen, misyon sürecince yaptığı çalışmaları anlatarak, “2014 yılında Üsküdar’ımızda ikili eğitim gören öğrenci oranımız yüzde 50’ydi. Bugün Üsküdar’ımızda ikili eğitim gören okulumuz da öğrencimiz de yok. 2014’te Üsküdar’da kişi başına düşen yeşil alan ölçüsü yalnızca 3,8 metrekareydi, kişi başına düşen yeşil alan ölçüsünü 14,2 metrekareye çıkardık.” diye konuştu.

Üsküdar’daki 200 caminin 3’te 2’sinin onarımını yaparak yenilediklerini aktaran Türkmen, yeni devirlerinde de kalan mescitlerin tamamını yenileyeceklerini belirtti.

Belediyecilik anlayışlarının lafta belediyecilik olmadığını, eser belediyeciliği olduğunu vurgulayan Türkmen, “Gelecek devir bir numaralı gündemimiz mutlaka ve tartışmasız kentsel dönüşüm olacak. Sarsıntısı öteleme, erteleme imkanımız yok. Lakin sarsıntıya hazırlıklı olma imkanımız var. Hazırlıklı olma mecburiyetimiz var.” tabirlerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen sarsıntılarda 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini lakin tıpkı ölçekte Japonya’da meydana gelen zelzelede 183 kişinin hayatını yitirdiğini hatırlatan Türkmen, şöyle konuştu:

“Demek ki aslında öldüren yapı kalitesi. Son 10 yılda Üsküdar’da 30 bin bağımsız kısım yeniledik. Önümüzdeki 5 yıl en az 50 bin bağımsız kısmı yenileme amacıyla yola çıkıyoruz. 50 bin sayısı gözümüzde büyütülecek bir sayı değil. Üsküdar’da 200 bin konut var. Bunun 100 binine yakını 1999 zelzelesinden sonra yapıldığını düşünürsek, 30 bin de yenilemişiz. 60-70 bin eksiksiz yenilersek inançlı bir Üsküdar maksadına ulaşmış olacağız.”

Daha sonra Türkmen’in yeni periyoda ait gençlik kampı ve kültür merkezleri, çok emelli tesisler, parklar, yeni yeşil alanlar, hastane ve ömür alanları, yurt projeleri ve toplumsal projelerinin yer aldığı bir görüntü izletildi.

Programa, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Süleyman Soylu, Hasan Turan, Müşerref Pervin Tuba Durgut, MHP Üsküdar İlçe Lideri Naim Özcetekin, AK Parti Üsküdar İlçe Lideri Fazilet Demir ile çok sayıda Üsküdarlı katıldı.

Kaynak: AA / Aktüel

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz