Uzmanlar Baş Tabanı Sorunlarını Masaya Yatırdı

0
46

Uzman isimler “Kafa tabanı” sorunları ve tedavi prosedürlerini masaya yatırdı

Prof. Dr. Turgut: “Zor cerrahileri genç doktorlara sevdirmek istiyoruz”

İSTANBUL – Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Baş Tabanı Kongresi birçok branşta uzman isimlerin iştirakiyle gerçekleştirildi. Programda konuşan Kongre Lideri Prof. Dr. Suat Turgut, “Zor cerrahileri gençlere sevdirmek ve multidisipliner yaklaşım için bu toplantılar düzenleniyor. Hangi olguda ne yapacağız, hastalarımızı nasıl tedavi edeceğiz herkes görüşünü ortaya koyuyor ve en harikası, en iyiyi bulmak üzere ortak akılla hareket ediyoruz” dedi.

Kulak burun boğaz, nöroşirürji (beyin ve hudut cerrahisi), ağız ve çene cerrahisi ile radyoloji üzere disiplinlerin iştirakiyle bu yıl 6’ncısı organize edilen Baş Tabanı Kongresi İstanbul’da bir otelde gerçekleştirildi. Baş Tabanı Derneği tarafından 16-18 Şubat tarihlerinde düzenlenen kongrede baş tabanına yönelik multidisipliner yaklaşımın kıymeti, cerrahideki son gelişmeler, baş düsturu anatomisi, hadise incelemeleri ve görüntülemesi üzere hususlar ayrıntılı olarak ele alındı. Baş Tabanı Derneği ve Kongre Başkanlığını Prof. Dr. Suat Turgut ile Prof. Dr. Memduh Kaymaz’ın yaptığı Türkiye’nin birçok üniversite ve hastanesinden uzmanların bulunduğu kongrede hadiselerde disiplinler ortası irtibatın giderek daha fazla kıymet kazandığına dikkat çekildi. Baş Tabanı Derneği ve Kongre Lideri, Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kısmı Klinik Şefi Prof. Dr. Suat Turgut da kongreye ait bilgi verdi. Prof. Dr. Turgut, iş birliği içerisinde hareket edilerek hastalar için en gerçek tedavi halinin bulunması noktasında bu toplantıların büyük kıymet taşıdığını söz etti.

“Zor cerrahileri gençlere sevdirmek için bu türlü toplantılar düzenliyoruz”

Kongrede konuşan Baş Tabanı Derneği ve Kongre Lideri, Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kısmı Klinik Şefi Prof. Dr. Suat Turgut, “Tıptaki birçok branşın çene, beyin cerrahları, kulak burun boğaz cerrahlarının bir ortaya geldiği bir kongre estetiğe, kolay işlere yönelimin olduğu bir devirde, Baş Tabanı Derneği olarak riskli hastalar, ulaşılması güç alanlar, sıkıntı cerrahileri gençlere sevdirmek için bu türlü toplantılar düzenliyoruz. Bütün branşlardan hayli de bir iştirak var, birçok cerrah var, bunların ortak alanlarında çalışmalar yapıyoruz. Multidisipliner yaklaşım için bu toplantılar düzenleniyor. Gençleri heveslendirmek istiyor, her sene bir sefer bu toplantıyı yapıyoruz. Bütün üniversitelerin beyin cerrahi servisleri, kulak burun boğaz, çene cerrahisi, maksillofasiyal (yüz ve çeneyi söz eden bölge) cerrahi kısımlarıyla kontak kuruyoruz, davet ediyoruz, bilgi paylaşımı yapıyoruz, güç olgularımızı tartışıyoruz. Hangi olguda ne yapacağız, nasıl davranacağız, hastalarımızı nasıl tedavi edeceğiz, herkes görüşünü ortaya koyuyor ve en harikası, en iyiyi bulmak üzere ortak akılla hareket ediyoruz. Zira siz nöroşirürjenseniz yalnızca o açıdan bakıyorsunuz, kulak burun boğazcıysanız bu açıdan bakıyorsunuz lakin bütün açılar bir ortaya geldi mi bütünleşiyor. Münasebetiyle da hastamıza en uygun, kaliteli, faydası olacak tedaviyi ortak akılla bulmuş oluyoruz” dedi.

Uzmanlar Baş Tabanı Sorunlarını Masaya Yatırdı - İlisuluk Haber

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sıhhat

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz