Yetiştirme Yurtlarında Büyüyen Abdülbaki Şen, Kimsesiz Çocuklara Spor Eğitimi Veriyor

0
50

Konya‘da annesinin vefatının akabinde yetiştirme yurtlarında büyüyen Abdülbaki Şen, açtığı spor okunda kimsesiz çocuklara istekli spor eğitimi veriyor.

Şen, Seydişehir ilçesinde 4 çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olarak dünyaya geldi. 1968’de annesi vefat eden Şen, ailesinin maddi imkanları kısıtlı olduğu için 5 yaşındayken ağabeyi ile Konya’daki yetiştirme yurduna yerleştirildi.

Yurttan çıktıktan sonra çeşitli işlerde çalışan Şen, emekliliğinin akabinde spor faaliyetlerine yöneldi. Spor salonu açan Şen, devletin yetiştirme yurtlarına vefa borcunu ödeyebilmek için kimsesiz çocukların eğitim almasını sağlıyor.

Tekvando, kick boks, muaythai ve boks eğitimleri veriliyor

Yaklaşık 12 yıldır kendini yetim çocukların sporla gelişimine adayan 61 yaşındaki Şen, AA muhabirine, yetiştirme yurdundaki çocuklara elinden geldiği kadar yararlı olmaya çalıştığını söyledi.

Şen, çocukları görünce anılarının gözünde canlandığını ve çok duygulandığını anlattı. Elinden geldiğince ve gücü yettiğince çocuklara takviye olacağını lisana getiren Şen, “Eğitimleri bazen 10, bazen 15 çocukla yapıyoruz. Bu çocukların devlete ve millete yararlı bireyler olarak yetişmesine az da olsa bir katkımız olsun istiyoruz.” diye konuştu.

“Bu çocuklar bizim geleceğimiz”

Spor salonu var epeyce çocuklara eğitim vermeye devam edeceğini vurgulayan Şen, kelamlarını şöyle tamamladı:

“Spor salonlarında bu çocuklara ve daha fazla çocuğa istekli eğitim vermek istiyoruz. Bunun için Aile Toplumsal Hizmetler Vilayet Müdürlüğü ile belediyelerimizden de takviye olursa çok seviniriz. Çocukların her şeyini biz temin edeceğiz. Şayet fiyat talep eden antrenör olursa bunu da ben karşılayacağım. Bu çocuklar bizim geleceğimiz.”

Kaynak: AA / Kültür Sanat

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz